tiistai 20. toukokuuta 2014

Paneeratut kampasimpukat limettidipin kera


Tämä hieman Aasialta maistuva pikkunaposteltava on kolmas panostukseni Pernod Ricard Finlandin OivaPari -reseptikilpailuun ja viininä on tällä kertaa vuorossa raikas, puolimakea uutuusviini Gato Negro Semi Sweet White 2013. Yhdistin viinin kevyen makuisiin ja kivan rapean pehmeisiin kampasimpukoihin, joita voi dipata hieman kirpeään avokadodippiin.

Paneeratut kampasimpukat: Sulata 10 kampasimpukkaa ja kuivaa ne talouspaperilla. Laita kolmelle eri lautaselle 1) 1dl vehnäjauhoja ja 1tl suolaa sekoitettuna, 2) 1 iso kananmuna kevyesti vatkattuna ja 3) 1,5dl panko-jauhoja, 1tl inkiväärijauhetta ja maun mukaan chiliä.

Kuumenna kattilassa 1l rypsiöljyä 180-asteiseksi. Pyörittele kampasimpukka ensin jauhossa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhossa ja nosta varovaisesti kypsymään öljyyn reikäkauhan avulla. Kypsennä noin minuutin ajan, kunnes pinta on rapea ja ruskistunut. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

Avokadodippi: Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi mössöksi 1 avokado, 100g jugurttia, 1 limetin mehu, ripaus sokeria ja suolaa (maista suolan määrä). Anna tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.




2 kommenttia: