torstai 29. toukokuuta 2014

Lattissima Pro, baristaleikkiä kotona

Yhteistyössä NespressoKahvinjuojana en ole välttämättä pro, mutta herkuttelijana olen. Ja mukavuudenhaluisena. Jaksan harvoin todella hifistellä minkään asian suhteen, mutta pidän laadusta. Kuten laadukkaista kodinkoneista, joiden avulla tavallinen kotikokkikin, tai tässä tapauksessa barista, voi loihtia pikkuisen parempaa tarjottavaa vierailleen - ja ihan vain itselleen!

Sain Nespressolta käyttööni uuden, kuluttajamarkkinoille tulleen Lattissima Pro -kahvikoneen, joka tuo keittiöön pientä ylellisyyttä. Sen lisäksi, että laite on tyylikäs ja sitä katselee ilolla keittiön pöytätasolla, on se myös tehokas ja laitteen kaikki maitovaahdottimen osat voi pestä tiskikoneessa.Nyt kun olen keitellyt viime päivät erilaisia kahveja tuon tuostakin, olen myös huomannut, että on ehdottomasti plussaa, että laitteen eri osat irtoavat ja kiinnittyvät helposti ja mutkattomasti paikalleen. Kuinka monesti laitteisiin menettääkään hermonsa, jos joutuu liikaa säätämään? No nyt ei joudu!

Laitteen käyttöönotto oli helppoa, vaikka muutaman blondihetken koinkin, enhän ole koskaan aikaisemmin käyttänyt kahvikonetta. Kahvimukillisen valmistamisen jälkeen maitovaahdottimen puhdistaminen sujuu automaattisesti nuppia kääntämällä. Kynnys vaikkapa latten valmistamiseen on sitä myötä aika pieni.Olen innokkaasti testaillut erilaisia kahveja ja tutustuminen aiheeseen jatkuu. Nespresson sivuilta löytyy kasa herkullisen kuuloisia kahvireseptejä ja niitä on tarkoitus testata seuraavaksi. Toistaiseksi olen pikapikaa kokeillut vain "omaa" pientä twistiäni, eli laittanut palan tummaa suklaata kupin pohjalle ennen cappuccinon valmistamista.Sunnuntaina herkuttelimme maitovaahdolla kuorrutetulla lattella (päälle ripottelin kanelia) amerikkalaisten mustikkapannareiden kera. Oli kyllä aamupala kuin suoraan paremmasta kahvilasta!

Lattissima Pro on tullut myyntiin huhtikuussa ja sen suositushinta on 589€. Laitteen voi ostaa Nespresson verkkokaupasta tai jälleenmyyjiltä.4 kommenttia:

 1. hei vähänkö kiva kone! mä haluun testata sit ku tuun käymään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Ja ehdottomasti sitten testaillaan kun tuutte, laitan sitten vaikka millaisia herkkukahveja :)

   Poista
 2. Huomasin tuon lasisen säilytyspurkin tuossa vieressä. Meillä on samanlaisia :) Kuivattuja suppiksiako sinulla siellä?

  P.S. Sorry, kommentti vähän aiheen vierestä, mutta kun lasipurkin sisältö näyttää niin hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei haittaa yhtään että on aiheen vierestä! Mutta nolottaa ihan tämä vastaukseni (oikeasti pitäisi tässä vaiheessa soittaa äitille ja kysyä mitä sieniä purkissa on).

   Öhöm. En tiedä. Sanon niitä metsäsieniksi, mutta kaipa siellä oikeasti on vain yhtä lajiketta (ja mahdollisesti hyvinkin niitä suppiksia?). Sain siis purkin sisältöineen äitiltä, itse en ole sienimetsässä käynyt sitten lapsuuden kuin kerran ja silloinkaan en löytänyt yhtään etsinnässä olevaa korvasientä (sanottakoon, että äiti löysi kymmeniä). Ensi syksynä pitää hieman tsempata tässä sieniasiassa :)

   Poista