torstai 17. huhtikuuta 2014

Täytetyt tomaatit muistellen opiskeluaikoja



Minulla oli opiskeluaikoina tapana tehdä risottoa, joka koostui riisin lisäksi sipulista, fetajuustosta ja tomaatista. Mausteina suola ja mustapippuri. Kovin simppeliä, mutta toimi varsinkin kesäisin helteisessä solukämpässä.

En ole tehnyt kyseistä ruokalajia sen koommin, mutta nyt ajattelin kokeilla samaa mutta hienostuneimmin puittein: tomaatin pilkkomisen sijaan tomaatin täytteenä. Ja pieneksi piristykseksi sitruunaa ja lehtipersiljaa.

Täyte: Kuumenna kattilassa nokare voita ja luraus oliiviöljyä. Kuullota yhtä pientä silputtua sipulia muutama minuutti. Lisää 1dl puuroriisiä ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti lisää. Lisää 3dl kasvislientä ja ripaus suolaa.

Anna riisin kypsyä hiljalleen. Kun neste on haihtunut lähes kokonaan, lisää noin 50g fetajuustoa ja anna sen sulaa lähes kokonaan. Nosta kattila levyltä ja mausta mustapippurilla, sitruunamehulla ja silputulla lehtipersiljalla.

Tomaatit: Aseta tomaatti pöydälle kantaosa alaspäin. Leikkaa lakki pois ja koverra lusikan avulla sisus. Asettele tomaatit (yhteensä 5-7 koosta riippeun) uunivuokaan ja täytä ne. Ripottele päälle pieni ripaus parmesan-juustoa.

2 kommenttia:

  1. mm vois tehdä joku päivä! :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä hyviä! Ja jos haluat tehdä mun opiskeluaikaisen version, niin sitten vaan lopuksi pilkot tomaatit riisin sekaan etkä täytä niitä :)

      Poista