maanantai 21. huhtikuuta 2014

Punainen linssikeitto kevätflunssaan


Kevät on ihanaa aikaa, paitsi allergisille. Aina ei voi olla edes varma, onko kyseessä kevätflunssa vai "vain" siitepölyallergia. Aivastelujen lomassa maistuu lämpimän mausteinen linssikeitto. En ole laittanut mausteille mitään mittoja, sillä jokaisen kannattaa maistella miten tujua keittoa haluaa. Riippuu myös flunssan tasosta!

Linssikeitto: Kuutioi sipuli, raasta kolme valkosipulinkynttä ja pätkä inkivääriä sekä kuori ja paloittele porkkana. Lämmitä kattilassa tilkka öljyä ja kuullota hetki sipuleita. Lisää inkivääri ja porkkananpalat. Lisää vielä 1dl punaisia linssejä ja kuullota muutama minuutti.

Lisää kattilaan 4dl kasvislientä ja 400g tomaattimurskaa. Mausta jeeralla, chilillä, korianterijauheella ja paprikajauheella. Lisää vielä ripaus sokeria, mustapippuria ja suolaa. Keitä keittoa niin pitkään kunnes porkkanat ovat kypsyneet ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa vettä. 

Silppua keiton päälle tuoretta korianteria.

3 kommenttia:

  1. Hei! Oon menossa tänään ostamaan keittoon ainekset. En oo koskaa ostanu linssejä joten täytyy kysyä: onko niitä kovinkin erilaisia, onko esim. Pusseissa kuivia tai tölkeissä jotain liemijuttuja, kuten pavut? :D saattaa olla aika hönö kysymys, mut täytyy kysyä, jos niitä sit on erilaisia että osaa ottaa oikeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenta! No ei ole yhtään hönö kysymys ja koska olen kuitenkin käyttänyt linssejä melko vähän, en varmasti osaa edes kuvitella mitä erilaisia linssejä on olemassa :) Mutta hyllystä löytynee ihan punaisten linssien nimellä (keltaiset käy varmastikin ihan yhtä hyvin). Yleensä kaupassa on myös vihreitä linssejä, mutta käsittääkseni ne ei oikein sovi keittoihin.

      Poista
    2. Ok, kiitos vastauksesta! :) tänään sitten sopan vääntöön!

      Poista