torstai 24. huhtikuuta 2014

Kinkkuboston vappu-piknikille


Tykkään syödä ruokaa käsin ja usein kaikki käsin syötävä ruoka on parempaa kuin tavallinen (siten mielestäni myös paras hampurilainen syödään käsin eikä haarukalla ja veitsellä gourmet-versiona). Jos minulle annetaan pullaa tai leipää käteen, murustelen siitä usein pieniä palasia. Ehkä minua siksi viehättää kaikki pull apart leivät, sämpylät, pullat jne.

Boston-kakku on yleensä makea, mutta miksipä ei sitä voisi tehdä suolaisena versiona. Kakku kulkee kätevästi mukana ja on hauska vaikkapa piknikillä. Ja jokainen voi murtaa itselleen sopivan kokoisen palan!

Kinkkuboston: Sekoita 2,5dl lämmintä maitoa, puoli palaa hiivaa, 1tl suolaa ja 1rkl hunajaa. Lisää 50g sulatettua voita ja alusta taikinaan noin 6dl vehnäjauhoja. Kohota.

Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä levylle 100g haluamaasi tuorejuustoa. Lado juuston päälle kerros ohuenohuita kinkkusiivuja, yhteensä noin 20 kappaletta vierekkäin. 

Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta paloja ja asettele ne voideltuun kakkuvuokaan. Voitele kananmunalla ja levitä päälle hieman juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 min.

6 kommenttia:

  1. Kiva idea. Näyttääpä mahtavan kuohkealta, tekisi kieltämättä itselläkin repäistä tuosta oikein kunnon palanen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuohkeaa se olikin, kiitos Kitchen Aidin joka vaivaa taikinan sitkeäksi ja hyvin kohoavaksi :) Oma energiani ei riittäisi moiseen!

      Poista
  2. Onpa kiva idea. Tätä voisi joskus testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä voi soveltaa vaikka mihin ja käyttää niitä juttuja mitä jääkaapista sattuu löytymään :)

      Poista
  3. Tämä täytynee kokeilla :-) Jos pidät sormilla syötävistä jutuista, oletko koskaan kokeillut Monkey brediä eli nyhtökakkua? :-) T EijaRK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Eija! Kiitos kun muistutit monkey breadista! Siis en ole vielä kokeillut, mutta nähnyt kuvia kylläkin ja näytti hauskalle :)

      Poista