sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Porkkanakakku viinillä, kiitos!


Käykö teille koskaan niin, että piti tulla tavallista mutta tulikin jotain niin hyvää, että pakko jakaa muillekin? Minä aloin eilen leipomaan ihan tavallista porkkanakakkua, samalla ohjeella kuin aikaisemminkin. Mutta jääkaapissa oli tilkkanen viiniä, joten mietin että olisi hauska kokeilla sitä leivontaan.

En tiedä oliko se se viini, vai viini+sooda, vai mikä, mutta kylläpä tuli unelmapehmeä pohja. Kuorrutteen kanssa repäisin myös ja vaihdoin perinteisen voin ranskankermaan sillä seurauksella, että päällisestä tuli myös pehmeän täyteläistä ja ihan hentoisen kirpeää.

Niin että pakkohan se oli ottaa kuva ja kirjata muistiin mitä tuli tehtyä! Ohje on isolle piirakkavuoalle (noin 2/3 pellillistä). Kokonaiseen pellilliseen kannattanee tehdä 1,5-kertainen taikina ja kuorrute.

Porkkanakakkupohja (isolle neliskanttiselle piirakkavuoalle): Vatkaa kolme munaa ja 1,5dl fariinisokeria ja 1dl sokeria vaahdoksi. Sekoita joukkoon 1tl soodaa, 1,5tl leivinjauhetta ja 2tl kanelia. Lisää vielä 0,5dl öljyä ja 0,5dl valkkaria sekä neljä raastettua porkkanaa ja 3dl jauhoja.

Vuoraa piirakkavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15min, kunnes piirakka on kypsää.

Kuorrute: Notkista 200g Philadephia-juustoa sähkövatkaimella. Lisää 150g ranskankermaa ja sekoita. Lisää vielä 3dl tomusokeria ja 1,5tl sitruunamehua. Levitä kuorrute piirakan päälle. Koristele ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

8 kommenttia:

  1. Kekseliästä! Porkkanakakkumuistutus olikin ihan paikallaan, sillä en ole tehnyt sitä aikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on niin takuuhyvää, että sitä pitää tehdä aina aika ajoin :)

      Poista
  2. Oletpas nokkela. :) Meikäläisellä kyllä taitaisi ylimääräinen tilkka viiniä päätyä leipurin suuhun. ;) Pitääpä kokeilla tätä sinun ohjetta, oma täydellisen porkkanakakkureseptin metsästys kun on vielä vaiheessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi meillä oli oikeastaan tilkka jos toinenkin, riitti hyvin myös leipurille ja apurille ;) Ja täähän olis hyvä syy ostaa pullo viiniä! Loput saa käyttää haluamallaan tavalla :)

      Poista
  3. Pakko käydä kommentoimassa alkuperäiseen kysymykseesi. Että täällä Pohjanmaalla käy useinkin juuri näin kun vaan ihan tavallista yritethän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Nanna, olen huomannut, että jotkut ei vaan voi itselleen mitään ;)

      Poista
  4. Minkä kokoinen tuo sinun vuokasi on? Jotta osaa vähän soveltaa, jos tekisi vaikka uunipellillisen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tekisin tätä pellilliseen 1,5 kertaisen annoksen. Vuokani koko on noin 2/3 normaalista pellistä. Hyvä kun kysyit asiaa, tieto on jäänyt ihan puuttumaan!

      Poista