lauantai 15. maaliskuuta 2014

Omelette Mexicana



Tein porsaan kyljyksistä tacoja ja koska ne olivat niin hyviä, jäi seuraavalle päivälle harmittavan vähän täytteitä. Vähän sitä ja tätä siis. Jämäruokia voi kätevästi loppukäyttää esimerkiksi pizzassa tai piirakassa, mutta munakas on kyllä kaikista vaihtoehdoista nopeimpia. Sopii siis arjen keskelle mitä parhaiten!

Omelette Mexinana: Pilko puolikas sipuli ja pieni tähteeksi jäänyt liha/kana pienehköiksi paloiksi. Vatkaa neljä kananmunaa kevyesti ja lisää 3rkl vettä. Vatkaa vielä hieman ja lisää ripaus suolaa.

Kuumenna pannulla rasvaa ja kuullota sipuleita hieman. Lisää lihat ja anna lämmetä hetki (pidä pannu keskilämpöisenä). Kaada munaseos pannulle ja anna sen hyytyä hiljalleen. Rouhaise päälle mustapippuria ja ripottele maun mukaan chiliä.

Munakkaan pinnan ei tarvitse olla täysin hyytynyt. Valuta munakas pannulta lautaselle. Kuutioi yksi tomaatti ja avokado ja lisää munakkaan päälle. Tiputtele pieniä kasoja ranskankermaa. Rouhaise päälle vielä hieman mustapippuria ja tiputtele chilikastiketta (srirachaa, tabascoa tms). Leikkaa lopuksi tuoretta korianteria.

10 kommenttia:

  1. No jo on herkkumunakas! Kelpaisi koska tahansa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kelpas jopa sellaiselle, joka ei oikein välitä kananmunasta ;)

      Poista
  2. Heh, maalaismunakas Tijuanan tyyliin - hieno idea :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se juuri, nyt pitäis kyllä vaihtaa nimi!

      Poista
  3. Onpas kiva idea vaikka aamupalaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopisi tosiaan myös aamupalaksi, tai brunssipöytään :)

      Poista
  4. Olet niin huikea tuossa ennakkoluulottamassa soveltamisessa! Ihailen myös paljon taitoasi valokuvata. Osaat hyödyntää valoa niin, että herkullisuus puskee ruudusta läpi. Kuvaustapasi takaa, että lukija saa makukokemuksen jo reseptistä. Olenkin miettinyt, että missäköhän vaiheessa ruokablogit siirtyvät kokonaan esim. instagramiin. Kun ruuanlaiton osaaminen on tietyllä tasolla, niin eihän varsinaisia ohjeita tarvita, vaan ideoita ennakkoluulottomasta hyvien raaka-aineiden yhdistelystä. Ja tämänhän taitava valokuvaus hoitaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitoksia kovasti! Tämä oli ehdottomasti lauantain paras juttu, ehkä koko viikonlopun :) On ihanaa, että valoa alkaa taas riittää alkuiltaan asti, ainakin jos rullailee pienen kuvauspöydän suoraan ikkunan alle. Ja mielenkiintoinen ajatus Instagramista! Oma blogini on alusta lähtien ollut melko summittainen eikä minulla ole välttämättä kovin tarkkoja ohjeita. Olenkin toivonut blogini olevan juuri sellainen inspiraatiosivu, josta jokainen voi poimia niitä omia juttujaan omalla tavallaan. Harrastan Instagramia melko aktiivisesti, mutta sekä tilin nimi (@auringonalla) että painotus on matkablogin aiheissa. Tosin hyvänä kakkosena tulee ruoka :)

      Poista
  5. Inspiraatiosivusto - mahtava kiteytys! Sillä sitä sivusi nimenomaan ovat. Oiva esimerkki vaikkapa Persikka-prosciutto-salaattisi viime joulukuulta. Kun näin kuvan, niin tajunta räjähti. Niin yksinkertaista, mutta niin tehokasta. Syntyi läjäpäin ideoita niin salaatin tekemiseen kuin sen tarjoamiseen. Sulla on hyvä filosofia, punainen lanka blogin tekemiseen - Keep on going what you are doing!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taasen! Koin muuten ihan samanlaisen fiiliksen, kun näin salaatin kuvan sen alkuperäisessä paikassa. Jotenkin oikein maistoin, miten hyvää se voisi olla :) Oma kuvani oli hieman erilainen, kun tuoreita persikoita ei ollut juuri sillä hetkellä saatavilla ja kinkutkin menin valmistamaan eri tavalla. Mutta se kuva oli minulle myös hieno inspiraation lähde :)

      Poista