perjantai 7. maaliskuuta 2014

Karkintäyteinen iltapäiväSynttärijuhlintaani liittyen leivoin kakkua ja tein jäätelöä japanilaisen lounaan jälkiruuaksi. Teema katkesi tähän ja koska pikkusiskoni oli toivonut turkinpippurijäätelöä sekä jo muutama vuosi sitten daim-kakkua, päätin ottaa teemaksi karkit ja tehdä molempia.

Pöydässä käytiin analysoivia keskusteluja siitä, kumpi oli parempaa, mutta molemmille löytyi kannattajajoukkoja. Turkinpippurijäätelö oli voimakkaan makuista ja sitä riitti pienikin määrä. Toisaalta se oli hyvin koukuttavaa ja sitä tekee mieli lusikoida suoraan pakastimesta vähän väliä.

Daim-kakun ohjeen postasin jo blogini alkuvaiheessa, mutta muutin sitä nyt joiltakin osin. Tämä toinen versio onnistuikin paljon paremmin kuin ensimmäinen, vaikka tässäkin olisi vielä ollut parantamisen varaa ainakin kuorrutteen suhteen, sillä se tahtoi valua jatkuvasti lautaselle. Mutta kakun koostumus oli ihanan pehmeä ja maku oli juuri sopiva, eikä liian makea. Ohje löytyy siis täältä.Turkinpippurijäätelö: Vatkaa kolme munaa vaahdoksi ja lisää 1-2rkl glukoosisiirappia. Vatkaa vielä hetki. Lisää 2dl kermaa ja 2dl maitoa, sekä pussillinen turkinpippurirouhetta (tai vähemmän, mikäli haluat miedompaa jäätelöä). Valmista jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaisesti ja pakasta.

2 kommenttia: