torstai 6. maaliskuuta 2014

Japanilaisissa lounasfiiliksissä



Kävimme Chicagossa syömässä sushi-lounasta. Lounasannokseen kuului miso-keitto, valinnainen pääruoka ja iso kasa vakiolisukkeita: salaattia, makeja, edamame-papuja, tempura-vihanneksia ja -rapuja. Minä valitsin pääruuaksihin sushi platterin, mies teriyaki-kanaa. Sushi oli hyvää, annos valtava, erityisesti lounasaikaan. Söin kylläkin myös miehen lautaselta kalaa sisältäneet sushit, (kala-)ahne kun olen.

Maaliskuun alkupuolella vietämme taas synttäreitäni ja tällä kertaa sain perheeni meille syömään myöhäistä lounasta. Toiveena oli kanaa ja minulle muistui heti mieleen teriyaki (ohje Nigellalta). Lisukkeeksi tein nuudeleita ja vihanneswokia. Tai tein ja tein, väärinkäsityksen takia olin kaksi tuntia aikataulusta jäljessä, kun nälkäinen porukka pelmahti kotiimme. Piti sitten värvätä äiti ja pikkusisko avuksi hellan ääreen!

Alkupalojen roolissa meillä oli tietenkin sushia: lohinigireitä ja uutena kokeiluna makeja aurinkokuivatusta tomaatista ja thaibasilikasta, toimi! Löysin myös vihdoin käyttöä Arabian pienille kahvikupeille, joita kukaan ei käytä tätä nykyä kahvin ryystämiseen. Nyt ne toimivat miso-keiton alkupalakulhoina.





Teriyaki-kana: Sekoita kulhossa 2rkl sakea, 0,5dl miriniä, 0,5dl soijaa, 2rkl muskavadosokeria, 2tl raastettua inkivääriä ja luraus seesamöljyä. Pilko kanafileet (500-600g) annospaloiksi. Asettele kanapalat esim. uunivuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua 15min.

Kuumenna pannussa tilkka pähkinäöljyä. Paista kanapalat pinnalta hieman ruskeiksi (muutamassa erässä). Kaada marinadi pannulle ja kypsennä kanoja vielä 5min. Nosta sen jälkeen kanat pois ja kiehauta kastike kokoon siirappiseksi. Sekoita kanapalat taas kastikkeen sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti