maanantai 24. maaliskuuta 2014

Caesar-salaatti ja kalavapaa kastike


Kevätsäät heittelee takatalvesta positiivisempiin fiiliksiin ja samoin ruokahalu: samana viikonloppuna tuhtia kanapastaa ja keveämpää salaattia. Jos nyt klassinen caesar-salaatti kovin kevyttä on, mutta ainakin se voisi olla. Ainakin jos ei kaada salaatin päälle litratolkulla täyteläistä kastiketta. Niin ja se kastike on tässä versiossa kalaton allergiasyistä. Ei ihan niin hyvää kuin perinteinen anjoviksilla maustettu versio, mutta ihan pirteä (lisämakua siis kapriksista!).

Kalavapaa Caesar-kastike: Raasta yksi valkosipulinkynsi ja siirrä korkeaan astiaan. Lisää 1 keltuainen, puolikkaan limetin mehu, (luraus worcester-kastiketta, huom! worcester-kastike sisältää hieman kalaa!), 1tl sokeria ja ripaus suolaa. Hurauta sauvasekoittimella hetki.

Lisää kastikkeeseen yhteensä 3/4 oliiviöljyä pieninä erinä koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi 1,5tl kapriksia ja soseuta tasaiseksi.

Paistettu kana: Sekoita lautasella vehnäjauhoja, suolaa ja provencen yrttisekoitusta. Pyörittele kanafileet jauhoseoksessa ja paista pannulla kypsäksi tilkassa öljyä.

Krutongit: Leikkaa maalaisleivästä kuutioita. Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja paista leipäpaloja jokaiselta kantilta kunnes ovat rapeita ja hieman ruskeita. 

Salaatti: Asettele lautaselle mini romainesalaattia, paistettua kanaa, krutonkeja ja kastiketta. Vuole päälle parmesan-lastuja.

6 kommenttia:

  1. Toimii varmaan myös hyvin jättikatkaravuilla tuon leivityksen kanssa?
    Mulla on muuten tapana murskata tuohon krutonkien paistoöljyyn myös valkosipulinkynsi. On tosi hyvää! Jos siis tykkää valkosipulista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No luulisi että toimii! Pitääkin kokeilla joskus :) Minäkin olen joskus käyttänyt valkosipulia paistoöljyssä, tykkään kyllä!

      Poista
  2. Hei! Tiesithän Worcester sauce on tehty anjoviksista, joten se ei välttämättä sovi kala-allergikolle! -J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Jaiks, en muuten tienny! Ja niinpä näyttää olevan. Onneksi miehen allergia ei ole kovin paha, tai ainakaan mitään reaktiota ei olla tähän mennessä huomattu kastikkeen käytöstä. Kalaa lienee niin vähän ja se on sen verran prosessoitua :) Kiitos kuitenkin huomautuksesta, korjaan asian myös tekstiin!

      Poista
  3. Worcester kastikkeesta on vegaaneille soveltuva täysin kasvisversio, en tiedä saako sitä Suomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta! Pitääkin katsella tuleeko täällä Jenkeissä vastaan, voisin ostaa mukaan :)

      Poista