torstai 13. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän vadelma-maapähkinä cupcakes


Hyvää ystävänpäivää hyvät virtuaaliset ystävät!

Vadelma ja maapähkinä ovat ystäviä keskenään ja kuppikakuissa on hankala mennä pieleen. Ostin Reese's pähkinävoisuklaita JFK:n lentokentältä viimeisillä taskussa pyörivillä dollareilla ja ajattelin heti, että toteutan vihdoin piilota kuppikakun sisälle joku makea yllätys -tempun.

Kuppikakut: Vatkaa 3 munaa ja 3dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon 1tl vaniljatahnaa ja 75g sulatettua voita. Sekoita keskenään 3dl jauhoja ja 1,5tl leivinjauhetta ja siivilöi taikinan sekaan. Sekoita varovasti. Lisää vielä 200g maustamatonta jugurttia ja sekoita. 

Annostele taikinaa muffinssivuokiin noin lusikallisen verran. Laita jokaiseen vuokaan taikinan päälle yksi pähkinävoisuklaa (Reese's Peanut Butter Cups Miniatures). Lisää päälle vielä toinen lusikallinen taikinaa. Taikina riittää noin 12 kuppikakkuun. Paista 200-asteessa 15-20min.

Vadelmakuorrute: Puserra mehua 2dl tuoreista vadelmista siivilän läpi (mehua tulee pari ruokalusikallista). Mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, kiehauta mehua hetki. Lisää mehun sekaan hieman vettä.

Notkista vatkaimella 200g maustamatonta tuorejuustoa. Lisää hieman vadelmamehua ja vatkaa. Lisää loputkin mehut ja vatkaa minuutti. Lisää 5dl tomusokeria siivilöitynä muutamassa erässä ja vatkaa aina välissä. Levitä kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele.

6 kommenttia:

  1. Sieviä. :) Oikein hyvää huomista ystävänpäivää Heidi!

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hyvää ystävänpäivää huomiselle :)

      Poista
  3. Oi, ovatpas nättejä kuppikakkuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kuorrutteesta tuli ihanan vaaleanpunainen!

      Poista