sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Avokadopastaa perulaiseen tyyliin


Ruokaideat lähtevät monesti mielihalusta syödä jotain tiettyä raaka-ainetta: tomaattia, ruusukaalta, mozzarellaa, mitä tahansa. Silti en ole koskaan miettinyt, mitä kaikkea tekisi mieli ja sitten yhdistää ne samaan ruokaan. Kun törmäsin Kauhaa ja rakkautta -blogissa Perusta innoituksen saaneeseen pastaan, jossa oli sekä tomaattia, avokadoa että korianteria, olin aika myyty. Lisäsin siihen vielä hivenen limettiä, niin jopas oli kaikki lempiainekseni kasassa!

Tomaattikastike (kahdelle): Kuutioi/lohko kolme isoa tomaattia ja hienonna ne esimerkiksi tehosekoittimella (saa jäädä palasia). Kuutioi puolikas sipuli ja raasta kaksi valkosipulinkynttä. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä ja lisää sitten hienonnetut tomaatit. 

Mausta kastike lurauksella punaviiniä, 1-2tl sokeria, ripauksella chiliä, suolaa ja mustapippuria. Anna kastikkeen porista keskilämmöllä noin puoli tuntia, kunnes se on sakeaa. Keitä pasta ja siivuta avokado ja purista sen päälle limettiä. Sekoita pasta tomaattikastikkeeseen ja kokoa annos, jonka päälle tulee vielä reilusti korianteria

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tässä oli tosiaan hauskasti yhdistettynä kaikkea hyvää :)

      Poista
  2. Kuullostaa hyvältä ja näyttää houkuttelevalta - olen avokadon ja korianterin ystävä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä voisin lisätä korianteria melkein kaikkeen. Tuoksuttelen sitä aina ohimennen jääkaapista, jos en viitsi kuitenkaan käytännössä ihan jokaisen ruokaan lisätä ;)

      Poista