perjantai 3. tammikuuta 2014

Uuden vuoden sushilautanen: poromaki



Sushia ja skumppaa, kliseistä mutta hyvää! Uutena vuotena syötiin siis muutakin kuin juustokakkua. Lautasella ei ollut mitään muuta uutta kuin poromaki, jollaisia syötiin joululoman aikaan Tomossa. Omassa versiossani on poron lisäksi kurkkua, sweet chili tuorejuustoa ja unikonsiemeniä. Jos minulla olisi ollut maustamatonta tuorejuustoa, olisin sekoittanut sitä wasabin kera.

Poromaki: Leikkaa kurkusta tikkuja (poista keskiosan siemenet) ja kääri kylmäsavuporoleikkeleitä rullalle. Levitä leivinpaperipalalle tai kelmulle unikonsiemeniä ja taputtele niiden päälle sushiriisiä suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Asettele levyn päälle levämatto (leikkaa sopivan kokoiseksi).

Sipaise levyn alareunaan kaistale tuorejuustoa (esim. wasabilla tai sweet chilillä maustettua) ja asettele sen päälle pororullia ja kurkkua. Pyöritä makirullaksi bambumaton ja leivinpaperin/kelmun avulla ja anna levätä hetki. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.

6 kommenttia:

  1. Kauniita susheja sinulla! Enpä olisi itse keksinyt laittaa poroa makiin. Hauska idea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällä kertaa tuli ehkä kauniimpia kuin yleensä ;) Poro oli hyvä vinkki meillekin, kun ruokapöydässä istuu yksi kala-allerginen. Tosin ollaan käytetty makirullissa myös chorizoa, ja tietenkin rapuja ja kasviksia :)

      Poista
  2. Kiva idea näin kala-allergikolle! Sushit ovat olleet vallan ulottumattomissani. Kerro ihmeessä lisää, jos sinulla on lisää vaihtoehtoisia ja kalattomia ideoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kommentista! Ehkäpä voisin tehdä asiasta ihan oman postauksenkin lähiaikoina :) Tomossa syödessämme huomasin, että he käyttävät myös aurinkokuivattua tomaattia, sitäkin pitää kokeilla. Olen käyttänyt myös mm. marinoitua porkkanaa, se näyttää hauskasti lohelle makirullan sisällä. Mutta tosiaan, voisin koota kaikki vinkkini yhdeksi postaukseksi :)

      Poista
    2. Minä ainakin ilahtuisin siitä kovasti! Kala-allergia ei kuitenkaan ole mikään harvinaisuus, joten voisin kuvitella, että myös moni muu saisi siitä vinkkejä!

      Poista
    3. Kiva! Mä jo aloin suunnittelemaan uutta sushi-iltaa, joten eiköhän se jossain vaiheessa toteudu :)

      Poista