sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lapsuusmuistoja: Wiener SchnitzelWieninleike oli yksi kokkauslistallani 2013 olleista jutuista, joka jäi toteuttamatta. Se kuuluu ehdottomaan retro-kategoriaan ja tuo minulle mieleen lapsuuden Saksan matkat. Tuli nimittäin syötyä kyseistä pihviä melko usein. Syy oli se, että äiti kielsi tilaamasta aina pelkkiä ranskalaisia, joten tilasimme sitten siskon kanssa wiener schnitzelit, koska niiden mukana tuli ranskalaisia.

En muista syöneeni wieninleikettä vuosikausiin, joten kun kävin syksyllä Berliinissä ja menimme yhtenä iltana saksalaiseen ravintolaan, ajattelin heti tilaavani wiener schnitzelin. Vaihdoin kuitenkin viime tipassa flammkucheniin, jota en ollut koskaan syönyt. 

Omassa wieninleikkeessäni on perinteisen sitruunan lisäksi kapriksia, mutta ei anjovista. Sitruuna on kyllä ihan ehdoton ja sitä pitää olla reilusti (kuvassa on vain koristeviipale), muuten pihvi maistuu turhan korostetusti rasvaiselle. Perinteisesti wieninleike tehdään vasikasta, mutta minulla oli possua, mikä on aika yleistä. 

Wieninleike: Nuiji porsaan filepihvit ohuiksi. Paneroi pihvit 1) vehnäjauho+suola+valkopippurissa, 2) kevyesti vatkatussa kananmunassa ja 3) korppujauhossa. Jauhoja tarvitaan noin 0,5dl per pihvi ja kanamunaakin puolikas per pihvi. 

Kuumenna pannulla noin puolen sentin verran öljyä. Öljy ei saa olla liian kuumaa, ettei panerointi pala. Kun öljyn pinta väreilee hieman, on öljy sopivan lämpöistä. Paista pihviä molemmin puolin, kunnes panerointi on ruskistunut.

Nosta pihvi talouspaperin päälle valumaan ylimääräisestä öljystä. Leikkaa pihvin päälle sitruunaa ja kaada kasa kapriksia.

4 kommenttia:

 1. Ei ole totta, taas ollaan oltu samojen äärellä!!!! Meillä tehtiin viikolla hawaijinleikettä, ja postaus on vielä vähän vaillinnaisena odottelemassa julkaisuaan. Wieninleike näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei voi olla enää sattumaa, meidän sisäiset ruokakellot käy samaa tahtia! :D Hawaijinleikettä odotellessa :) Siitäkin oli puhetta ruokapöydässä, kun mietittiin mitä kaikkia pihvejä samasta pihvistä saa eri lisukkeilla.

   Poista
 2. Wiener schnitzel ja pippuripihvi oli ne ainoat asiat, jotka osasin cociksen lisäksi tilata lapsena ravintolasta ihan itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, itse en muista taipuiko kieleni lapsena wiener schnitzeliin :) Kokikseen kylläkin! Ja totuuden nimissä taisin tilata joskus myös spaghettia tai pizzaakin, tosin en ehkä Saksassa :)

   Poista