keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Hiukan parempi katkarapupasta


Periaatteessa olen sitä mieltä, että mössömäinen ruoka maistuu yleensä parhaimmalle. Siis sellainen, jossa raaka-aineet sulautuvat toisiinsa ja ovat yhdessä enemmän kuin perusmakujensa summa. Silti joskus on tilausta vähän näyttävämmällekin ruualle, kuten katkarapupastalle, jossa ravut ovat kauniisti erillään eivätkä hautautuneena pastan uumeniin. 

Katkarapupasta: Sulata muutama jättikatkaravunpyrstö per ruokailija (kastike riittää noin kahteen annokseen). Pilko puolikas sipuli, yksi kevätsipuli varsineen ja kaksi valkosipulinkynttä. Kuumenna pannulla nokare voita ja kuullota hetki sipuleita.

Lisää pannulle katkaravut kuorineen ja paista molemmin puolen, kunnes ravut ovat kauniin vaaleanpunaisia. Purista rapujen päälle puolikas sitruuna ja kaada noin 1dl valkkaria. Anna valkkarin poreilla hetki ja nosta ravut syrjään, etteivät ne sitkisty.

Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja anna poreilla vielä hetki. Lisää sitten 2-3rkl ranskankermaa ja odota, kunnes kastike on kuplinut muutaman kerran. Kaada kastike valutetun pastan joukkoon ja sekoita. 

Raasta pastan sekaan reilusti parmesania ja tarjoa annos rukolan kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti