lauantai 18. tammikuuta 2014

Hirvimureke kantarellitäytteellä



Terveiset lentokoneesta, missä kaiken järjen mukaan istuskelen tällä hetkellä. Edessä loma, Karibia ja Yhdysvallat. Ja toivottavasti lukusia ihania makuelämyksiä! Blogin puolella tulee olemaan hieman hiljaista, mutta olen ajastanut muutamia muitakin postauksia lomani ajaksi.

Lomalla tulee väistämättä ikävä kotiruokaa, vaikka toisaalta loman kohokohtia on nimenomaan syöminen ravintolassa. Tällä kertaa päätimme tankata niin sanottua kunnon kotiruokaa useampana päivänä ennen lähtöä, jotta ravintolaruoka maistuisi sitten ihan uudelle ja erilaiselle. Sen lisäksi, että kävimme anopin ihanien lihapatojen äärellä, tein lihamureketta hirvestä ja kantarelleista, jotka olivat melkein jo unohtuneet pakastimeen. Voi vitsi, että oli hyvää! 

Kantarellitäyte: Pilko pieni sipuli. Kuumenna pannulla nokare voita ja kuullota hetki sipuleita. Lisää 2dl kokonaisia tai pienittyjä kantarelleja (tai muita sieniä) ja paista kunnes sienistä ei irtoa nestettä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Lihamureke: Sekoita kulhossa yksi kevyesti vatkattu kananmuna, 3/4dl korppujauhoja, 400g hirven jauhelihaa, mustapippuria ja suolaa. Kaada uunivuoan pohjalle hieman öljyä tai muuta rasvaa ja painele kevyesti noin puolet taikinasta pitkulaiseksi levyksi. Kaada levyn päälle sienitäyte ja taputtele  loput jauhelihasta kanneksi. Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.

2 kommenttia:

  1. Ai että, Karibia ja Yhdysvallat - keplais mullekin :) Mukavaa lomailua!

    VastaaPoista
  2. Postauksia reissun päältä odottellaan! :) Mahtavaa matkaa!

    VastaaPoista