tiistai 14. tammikuuta 2014

Caramel Popcorn


Jenkeissä popcornit tuntuvat olevan harvoin vain popcorneja ja erilaisia makuja voi olla lukuisia. En ole maistanut juuri muita kuin karamellisia versioita, sillä makean ja suolaisen yhdistelmä on omaan makuuni mitä parhain. 

Popcornit: Laita isoon paksupohjaiseen kattilaan 3rkl öljyä ja 1dl (luomu) maissinjyviä. Sulje kansi ja kuumenna kattilaa (ravistele välillä), kunnes jyvät ovat poksahtaneet. Levitä valmiit popcornit leivinpaperin päälle esim. uunipellille ja ripottele päälle suolaa.

Karamellikastike: Kuumenna kattilassa 1,5rkl voita, 1,5dl fariinisokeria ja 0,5tl vaniljatahnaa. Anna kuplia muutaman minuutin ajan. Lisää kattilaan varovaisesti 0,5dl maitoa ja anna kiehua vielä pari minuuttia. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä minuutin tai pari.

Kaada karamellikastike lusikan avulla popcornien päälle. Sulata lisäksi 100g (tummaa) suklaata ja levitä myöskin. Anna popcornien jäähtyä muutaman tunnin ajan, kunnes suklaa on jähmettynyt.

2 kommenttia:

  1. En ole koskaan ollut mikään popcornien ystävä (syön ehkä kerran vuodessa), mutta tämän kuvan ja reseptin jälkeen voipi suhde maissinjyviin muuttua. Näyttää kyllä niin hyvältä! Pakko lisätä tarvittavat ainekset viikonlopun kauppalistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tehdään aniharvoin poppareita, mutta nyt tein näitä pellillisen ja ensin mietin miten ihmeessä saadaan ne kaikki syötyä, mutta eipä siinä sitten mennytkään kun hujaus, kun olivat niin hyviä :)

      Poista