tiistai 10. joulukuuta 2013

Sacherkakku


Sanon aina kaikille, jotka ihastelevat blogini ruokia, etteivät ne ole yleensä niin hienoja luonnossa kuin mitä ne näyttävät kuvissa. Nyt tuli poikkeus. Tämä sacherkakku oli todellakin hieno, vaikka se tässä valokuvassa näyttää möykkyiselle ja epätasaiselle!

Ja lisäksi se näyttää kuivalle, mitä se ei ole. Kun nimenomaan halusin, ettei sacherista tule liian kuivaa, joten marmeladin lisäksi kostutin kakun ja lisäsin vielä kermavaahtoakin väliin (hieman). Toisaalta kakun kanssa kannattaa tarjota aina edes pieni nokare kermavaahtoa, ainakin minun mielestä.

Pohja: Vatkaa 4 munaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Sulata kattilassa 150g voita ja 150g tummaa suklaata (70%). Lisää suklaaseen ripaus suolaa ja anna jäähtyä hieman. Sekoita 2,5dl jauhoja ja 1tl leivinjauhetta keskenään ja sitten taikinaan. Lisää vielä suklaaseos ja sekoita varovaisesti. 

Jauhota / vuoraa leivinpaperilla kaksi pientä kakkuvuokaa. Kaada taikina vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40min. Tarkista kakun kypsyys tikulla. 

Täytteet: Sekoita kostukkeeksi 3/4dl jaffaa ja 1tl esim. appelsiinilikööriä. Leikkaa molemmat pohjat kahteen osaan. Soseuta 400g aprikoosimarmeladia tasaiseksi. Vatkaa 1-1,5dl kermaa vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljalla.

Kokoa kakku irtopohjavuoan avulla. Kostuta alin kerros, lisää aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa. Toista kaksi kertaa. Laita kakun päälle lopuksi toinen kakkuvuoista painon kera. Anna tasoittua puolisen tuntia.

Kuorrute: Sulata kattilassa 130g tummaa (50%) suklaata, 0,5dl kermaa ja 0,5rkl voita. Anna seoksen jäähtyä hieman. Ota vuoat pois kakun ympäriltä ja levitä kauttaaltaan aprikoosimarmeladia. Levitä sen jälkeen suklaakuorrute. Koristele ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään yön yli.

6 kommenttia:

  1. Kärsiikö jos jättää ligöörin pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmastikaan, se ei maistunut juurikaan eikä ollut tarkoituskaan. Laitoin sitä hetken mielijohteesta :) Kostukkeena voi muutenkin käyttää esim. maitokahvia.

      Poista
    2. Selvä kiitos vastauksesta! Minkä kokoista vuokaa halkaisijaltaan suosittelet?

      Poista
    3. Minun vuoat taisi olla 18cm halkaisijaltaan, eli sellaisia pienimmästä päästä olevia irtopohjavuokia (2kpl).

      Poista
  2. Ja vielä... voiko käyttää aprikoosihilloa marmeladin sijaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aprikoosihillo on todennäköisesti hieman löysempää kuin marmeladi, eli sopii kyllä kakun väliin, mutta päällä se ei välttämättä pysy niin hyvin. Voit kyllä kuorruttaa kakun pelkällä suklaallakin, mutta silloin suklaa imeytyy kakkuun osittain.

      Poista