maanantai 30. joulukuuta 2013

Ruokavuosi 2013

Ruokavuoteni alkoi rehvakkaasti kokkailut 2013 -listan laatimisella siltä varalta, että eräänä päivänä päähäni ei pälkähdä mitään hyvää. Listan makeat ja suolaiset herkut olisi ollut muutenkin hauska toteuttaa. Mutta ei, mieleen tuli matkan varrella kaikkea muuta, joten päivitin listan vuodeksi 2014 ja vedin sieltä yli vain muutaman ruokalajin. Hyvä sekin.

Nostetaan nyt kuitenkin esille vuoden jokaiselta kuulta se ykkösjuttu tai muuten maininnan arvoinen ohje!

Tammikuu:

Vuoden vaihteen Floridan reissu toi mukanaan cajun-maustepurkin, jota piti päästä heti testaamaan Cajun Chicken Sandwichin muodossa.



Helmikuu:

Helmikuussa herkuteltiin tapaksilla, kuten marinoiduilla herkkusienillä, feta-paprika -leipäsillä, espanjalaisilla lihapullilla, tapas-pizzoilla, gazpacholla ja patatas bravasilla.



Maaliskuu:

Kevät toi mukanaan innostuksen ranskalaishenkisiin ruokiin. Juhlin synttäreitäni mm. ranskalaisen päivällisen merkeissä.



Huhtikuu:

Huhtikuussa innostuin klassikkoruuista ja tein mm. saltimboccaa paistetulla pinaatilla ja marsalakastikkeella.



Toukokuu:

Toukokuussa muisteltiin taas aikaisempaa Floridan matkaa ja leivottiin ihanan täyteläisen kirpeää key lime pieta.



Kesäkuu:

Kesällä kokkailin paljon Välimeren makuja, sillä inspiraationa toimi toukokuinen Kreikan matka. Saganaki osoittautui viime kesän hitiksi ja tein sitä sekä grilliruokien kaveriksi että salaattiversiona.



Heinäkuu:

Heinäkuussa palasimme Jenkkien road tripiltä, jossa söimme ihania In-n-Outin double double -hampurilaisia. Niiden innoittamana ja grillikauden ollessa parhaimmillaan tuli tietenkin tehtyä myös  hampurilaisia itse.



Elokuu:

Elokuussa oli vielä kesäinen fiilis ja keväällä hankittu jäätelökone surrasi edelleen, kuten liköörillä maustettun appelsiinijäätelön muodossa. Kesän aikaisempi herkutteluja olivat mm. Bounty-jäätelö ja Banana Split Miami Vice -hengessä.



Syyskuu:

Jenkeissä pariin otteeseen syöty caramel apple crisp sopi syksyyn paremmin kuin hyvin ja itse tehty bourbon vanilla jäätelö kruunasi makuelämyksen.



Lokakuu:

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka osoittautui lokakuun parhaimmaksi kokeiluksi, sillä sen maut ovat ihanan täyteläiset.



Marraskuu:

Piristystä marraskuun harmauden keskelle toi mm. ensimmäiset valmistamani kampasimpukat.


Joulukuu:

Joulukuussa muisteltiin taas kesäistä road tripiä ja San Franciscoa. Perulaiset sandwichit, huolimatta siitä, että Inca-Kolaa ei löydy ainakaan meidän lähimarketeista, olivat todella herkulliset!


Hyvää ruokavuotta 2014!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Onpa taas tullut kokeiltua vuoden mittaan vaikka mitä itselle uutta :)

      Poista
  2. Ai niin, kysymys: Miten saat kuvasi noin mahtavan valoisiksi talvellakin? :) Mua ihan tuskastuttaa, kun valoa ei vaan ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen! Loppusyksystä/alkutalvesta kuvasin vain viikonloppuisin keskellä päivää, kun Oulussakin on pieni valoinen hetki. Sitten ostin raksalampun ;) Mies toimii valomiehenä, eli yhteistyöllä otetaan kuvat talvella. Mutta odotan silti niin kiihkeästi valoisaa aikaa, luonnonvalo on niin paljon kauniimpaa!

      Poista