torstai 26. joulukuuta 2013

Persikka-prosciutto -salaatti



Joko perinteiset jouluruuat kyllästyttää? Tekeekö mieli jo salaattia? Tai vähintäänkin vaihtaa joulukinkku prosciuttoon? Tämä salaatti on ihanan suolainen ja makea ja juuri sen verran tulinen kuin itse haluaa. Alkuperäinen ohje täältä, muutamin pikku muutoksin. 

Kastike (kahdelle): Sekoita hyvin 1rkl oliiviöljyä, 1tl valkoviinietikkaa, 0,5rkl vaahterasiirappia, ripaus suolaa ja maun mukaan cayennepippuria.

Salaatti: Paista pannulla muutama siivu prosciuttoa mukavan rapeaksi. Nosta jäähtymään. Leikkaa makeista persikoista siivuja. Huuhdo tuoretta babypinaattia ja revi bufala mozzarella paloiksi. Sekoita kastike salaattiin ja murustele rapea kinkku salaatin päälle. Rouhaise mustapippuria

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniin värinen salaatti. Juuri tuossa eilen mietin itsekin että pitäisiköhän sitä pikkuhiljaa vaihtaa taas hetkeksi salaattilinjalle (ainakin pariksi päiväksi ennen uutta vuotta)... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatit maistuu kyllä kivan raikkailta melko täyteläisten makuisten jouluruokien jälkeen :) Tässä on kyllä kivat värit ja olisi vielä paremmat, jos olisi tuoreita persikoita kuorineen!

      Poista