torstai 5. joulukuuta 2013

Maple Syrup Cupcakes


Viikonloppuna vietetyissä blogipikkujouluissa tarjoiltiin kaikkea enemmän ja vähemmän jouluista ja omat kuppikakkuni olivat jotain siltä väliltä. Kuppikakut itsessään eivät ole erityisen jouluisia, mutta tällä kertaa niitä maustoivat kaneli, inkivääri, omena ja vaahterasiirappi.

Kuppikakut: Vaahdota 150g huoneenlämpöistä voita, 1dl muskavadosokeria ja 1,5dl sokeria. Lisää joukkoon 3 kananmunaa yksitellen ja samalla vatkaten. Vatkaa seosta pieni hetki. 

Raasta kaksi omenaa karkeaksi raasteeksi ja lisää taikinan joukkoon. Mausta taikina 1tl kanelilla, 0,5tl inkiväärijauheella ja pienellä ripauksella suolaa. Sekoita 1tl leivinjauhetta 3dl jauhojen sekaan ja lisää taikinaan. Sekoita.

Nostele taikinaa muffinssivuokiin tai -peltiin (itse käytin molempia, niin muffinssit eivät tartu peltiin kiinni mutta eivät myöskään leviä paistamisen aikana). Tästä määrästä tulee noin 16 kuppikakkua. Paista 175-asteessa noin 20 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla.

Kuorrute: Notkista 300g maustamatonta tuorejuustoa sähkövatkaimella. Lisää 3/4dl vaahterasiirappia ja sekoita vatkaimella hieman. Lisää 3dl tomusokeria muutamassa erässä ja vatkaa koko ajan. Vatkaa lopuksi vielä hetki.



2 kommenttia:

  1. Näissä oli hyvät mausteet, ja tuo kuorrute oli jännää...hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman edes joulua mausteiden muodossa :) Kuorrute oli hauska kokeilu!

      Poista