tiistai 17. joulukuuta 2013

Chilihillo ja aprikoosihillo



Nyt silmät kiinni kaikki jotka uskovat saavansa minulta joululahjan. Nimittäin voi paljastua, että hillojen tekeminen on naurettavan helppoa. Työläintä on lähinnä naputella tarrat Dymoon ja hommata tarpeeksi paljon pieniä purkkeja.

Molemmista hilloista tulee noin 7 pienehköä purkkia. Purkit voi desinfioida esimerkiksi kiehuvalla vedellä.

Chilihillo: Pilko 400g grillattuja paprikoita (säilöttyjä) sekä 7 punaista chiliä pieniksi paloiksi (poista chilien siemenet, mikäli et halua tulosta hilloa). Raasta 6 valkosipulinkynttä

Lado ainekset kattilaan ja lisää 800g tomaattimurskaa, 1tl mustapippuria ja 2tl suolaa (ja 1 dl vettä, mikäli seos näyttää paksulle). Keitä hiljalleen puolisen tuntia. Lisää 0,5dl etikkaa ja 3,5dl hillosokeria. Keitä 5min ja anna hieman jäähtyä ennen purkitusta.

Aprikoosihillo: Laita 500g kuivattuja aprikooseja ja 1l vettä kulhoon. Anna liota yön yli ja kaada neste ja aprikoosit kattilaan. Raasta mukaan kahden luomuappelsiinin kuori ja purista kahden sitruunan mehu.

Keitä hiljalleen puolisen tuntia. Surauta sauvasekoittimella hillo tasaiseksi ja mausta 1tl luomu vaniljatahnalla. Lisää 5dl hillosokeria ja keitä 5min. Jäähdytä hieman ennen purkitusta.

6 kommenttia:

  1. Kiitos loistavasta vinkistä. Ei niinkään hilloista, mutta Dymosta :) Kaikkein ärsyttävintä on yrittää raaputella hillopurkeista pois liimaetikettejä, mutta dymonauha irtoaa kertarepäisyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Dymo on tosiaan hauska väline ja tarrat käteviä :)

      Poista
  2. Mullekki kelpais purkki molempia hilloja joululahjaksi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Toivottavasti hillot on tykättyjä lahjoja :)

      Poista
  3. Miksi valkosipulit pitää raastaa - miksei puristaa????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään raastaa siksi, että valkosipulista tulee pienempää, eikä niin isoja kokkareita kuin puristaessa. Mutta voit toki puristaakin, tai vaikka pilkkoa veitsellä :)

      Poista