perjantai 20. joulukuuta 2013

Chevre-kanaleipä chilihillollaJa mihin sitä chilihilloa sitten käytetään? Vaikkapa kanan tai lihan kanssa ja esimerkiksi vielä yhdistettynä voileipään. Tai hampurilaisen välissä, nam!

Chevre-kanaleivät: Paahda leipää ja sipaise sen päälle majoneesia ja jotain hyvää sinappia (esimerkiksi ihanaa piparjuurisinappia). Asettele leivän päälle jotain vihreää, kuten minisalaattisekoitusta. Paista kanaa ja vuohenjuustokiekkoja. Koristele koko komeus balsamicolla ja chilihillolla.

6 kommenttia:

 1. Yksinkertainen on kaunista - mahtava ohje, kiitos kun laitoit tämän! Upeat kuvat. Kuuluu ehdottomasti vuodenvaihteen nautintoihin! Kanan paistamisen sijaan aion keittää tähän kanan koipia liemessä, jossa on soijakastiketta, inkivääriä viipaleina, valkosipulin kynsiä viipaleina, pala purjoa ja tietty vettä (sekä snadisti suolaa). Pitkään hitaasti hauduttamalla saa mehevää, luista katseella irtoavaa koipilihaa sekä myös mahtavan liemen. Ja liemen käytöllä ei rajaa - itse tykkään tosi paljon Kotona Arleenan peruna-kesäkurpitsakeitosta, kun siihen laittaa ao. liemen pohjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista ja kanan keittämisen vinkeistä! Minä kypsennän kanaa tosi harvoin keittämällä, mutta joskus kyllä. Silloinkin olen usein jättänyt enimmät mausteet pois, eli lähinnä vain kasvis/kanaliemessä. Kanaliemiä keittelen silloin tällöin kokonaisen kanan jäännöksistä (ja pakastan pienemmissä erissä) ja viimeksi maustoin sitä mm. kanelitangolla. Liemet on tosiaan niin ihania!

   Hyvää joulua! :)

   Poista
  2. Hyvää joulua myös sinulle ja läheisillesi! Itse en ole jouluihminen, mutta jouluasennetta arvostan ja sinä olet yksi niistä, joka jakaa meille ruokadiggareille ao. iloa ja ajatusta koko vuoden!

   PS. Jos olisin yhtä urhea kuin äitini oli, niin laittaisin AINA kanat painekattilaan. Painekattila tekee aivan ihmeitä lihalle. Mutta jotenkin pelkään painekattilaa - olisitko sinä rohkea ja kokeilisit?

   Poista
  3. Voi kiitos, miten kauniisti sanottu! Minä pidän joulusta, mutta menen kieltämättä aina äitin valmiiseen joulupöytään panostamatta itse juuri ollenkaan. Jospa nää mun tämän vuoden muutamat ruokaviemiset olisi jo askel vähän auttavaisempaan suuntaan :)

   Siis olen miettinyt tuota painekattilaa kyllä. Meilläkin on (oli) kai äitillä sellainen, muistan sen lapsuudesta, mutta tosiaan hieman pelottavat mielikuvat on jäänyt! Toisaalta olen tässä viime aikoina uskaltanut myös friteerata, joten ehkä vielä rohkaistun ;)

   Poista
  4. Nyt otetaan sitten henkilökohtaiset tavoitteet vuodelle 2014! Sulla painekattila ja mulla friteeraus ja painekattila. Siis en ole uskaltautunut tuohon friteeraukseenkaan, siis niin nynny oon. Mutta, let's face it out! Mennä päin näitä tavoitteita.

   Poista
  5. Friteeraus ON pelottavaa aluksi, nyt en enää jännitä sitä niin paljoa. Siksipä tosiaan pitää ottaa tuo painekattilakin tavoitteisiin, hyvä idea ensi vuodelle! Katsotaan sitten vuoden päästä, ollaanko päästy näihin tavoitteisiin ;)

   Poista