keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Timantit on ikuisia (PipariBattle 2013)Dr. Oetker kutsui Blogiringin blogeja osallistumaan joulunalusajan suurimpaan ja mahtavimpaan taistoon eli PipariBattleen ja Makuja kotoa otti haasteen vastaan tärisevin käsin. Pipareiden leipominen, saati niiden kasaaminen ja koristelu eivät nimittäin ole sieltä helpoimmasta päästä. Muistoja löytyy niin sortuneista piparkakkutaloista kuin tukevasti vinoon liimautuneista kattopaloista. 

PipariBattlessa on kategorioita neljä: 2D, 3D, yritin parhaani ja pro. Halusin heti hypätä mukaan omasta mielestäni kotileipureiden hankalimpaan eli 3D:hen, mutta sillä varauksella, että päätyisin ilmoittamaan itseni kuitenkin siihen yritin parhaani -kategoriaan.

Kisassa on mukana toinen toistaan upeampia pipareita, joita pääsee ihailemaan Facebookissa. Itse battle alkaa joulun alla ja sekä tykkääjien että osallistujien kesken arvotaan tuotepalkintoja. PipariBattleen voi osallistua kuka tahansa eikä se ole tarkoitettu vain bloggareille, joten nyt kaikki leipomaan ja koristelemaan. Kilpailussa parhaiten pärjänneet voittavat hienoja palkintoja!

Tarvinneeko omien kilpailupipareiden teemaa perustella sen enempää? Vai soiko muillakin päässä sama? Timantit ovat ikuisia -pipareihin tarvitset:

Piparkakkutaikinaa
Sokeria
Dr. Oetker Pehmeä kultahelmi
Dr. Oetker Silver koristerakeet
Dr. Oetker Sokerikuorrute (valkoinen ja vaaleanpunainen)

Dr. Oetker tuotteet saatu blogin kautta.


Pienempi timantti: Leikkaa paperista kaava (kolmio, jonka pohja on 5cm ja korkeus keskeltä 5cm). Leivo taikinasta 8 kolmiota per timantti. Liimaa paistetut piparit yhteen pannulla kuumennetun sokerin avulla. Tee ensin timantin ylä- ja alaosat erikseen ja liimaa ne lopuksi yhteen.

Pinkki timantti: Levitä vaaleanpunaista sokerikuorrutetta saumakohtiin sekä ristikoksi timantin sivuille. Painele kuorrutteeseen valkoisia helmiä, hopeista rouhetta sekä pienenpientä hopeahelmeä.

Kultainen timantti: Levitä valkoista sokerikuorrutetta saumakohtiin sekä ristikoksi timantin sivuille. Painele kuorrutteeseen pehmeitä kultahelmiä ja pienenpieniä hopeahelmiä.

Isompi timantti: Leikkaa paperista kaava (kolmio, jonka pohja on 6cm ja korkeus keskeltä 6cm). Leivo taikinasta 6 kolmiota per timantti. Liimaa paistetut piparit yhteen pannulla kuumennetun sokerin avulla. Tee ensin timantin ylä- ja alaosat erikseen ja liimaa ne lopuksi yhteen.

Koristelu: Levitä valkoista sokerikuorrutetta saumakohtiin ja koristele pienenpienillä hopeahelmillä. Tee vaaleanpunaisella kuorrutteella pisteitä timantin sivuille ja asettele niihin pehmeitä kultahelmiä sekä lumitähtikoristeita. Tee vielä valkoisella kuorrutteella viivat koristeiden välille ja koristele pienenpienillä hopeahelmillä.

Yhteistyössä Dr. Oetker

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti