torstai 21. marraskuuta 2013

Rapeat nachot!Oikein huutomerkki otsikon perässä, mutta nyt onnistui! Nachot nimittäin. Viimeksi kun tein nachoja ihanilla dipeillä, jäivät nachot hieman pehmeiksi, vaikka muuten hyviä olivatkin. Nyt kokeilin toisen kerran tehdä nachoja öljyssä paistamalla ja tällä  kertaa käytin pakkasesta löytyneitä maissitortillojen jämiä. Bingo!

Edellisen postauksen kommenteissa pohdimmekin, saisiko maissitortilloista rapeampia nachoja kuin vehnätortilloista. Samaan hengenvetoon totesimme, että Suomessa myytävät maissitortillat ovat ehkä maultaan samaa luokkaa kuin pahvi. Viitsisikö edes yrittää?

Rohkea rapean nachon syö ja tästä lähtien teen nachoni maissitortilloista! Paistolämpötilaa en mitannut, mutta kokeilin aika ajoin yhdellä nacholla ja lopulta kaikista tuli rapeita ja hyviä, lämpötilasta riippumatta. Toki paistoaika riippuu lämpötilasta. Mutta nachot ovat valmiita silloin, kun pinta on saanut ihan aavistuksen väriä (maissitortillat eivät ruskistu samaa vauhtia kuin vehnäiset). Sitten vain talouspaperin päälle valumaan ja vähän suolaa päälle.

Lisäys: Sopiva paistolämpötila lienee 150 asteen tienoilla. Aloitin paistamisen 135:stä, mutta annoin öljyn kuumentua lisää ja myöhemmin paistetut olivat parempia.

4 kommenttia:

 1. Oikein hyviä vinkkejä. Menee kokeiluun tänä viikonloppuna. Thanks! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Nää onkin ihan parasta viikonloppunaposteltavaa :)

   Poista
  2. Onnistui ihan ok. Tein vielä valkosipulidipin bulgarianjugurtista, nam :P

   Poista
  3. Kuulostaa herkulle, todellakin nam! :)

   Poista