torstai 28. marraskuuta 2013

Pieni Pumpkin Pie


Tänään vietetään Yhdysvalloissa kiitospäivää, joten sen kunniaksi postailen kurpitsapiirakan ohjeen. Itse piirakka on syöty jo syyskuussa, mutta koska se on perinteinen kiitospäivän jälkiruoka, sopii se marraskuulle mitä parhaiten.

Pumpkin Pie: Pehmennä 100g maustamatonta tuorejuustoa ja sekoita siihen 2dl kurpitsasosetta (kuutioi kurpitsa ja keitä pehmeäksi, muussaa esim. survimella). Lisää 1dl sokeria ja ripaus suolaa.


Sekoita joukkoon 1dl täysmaitoa, kaksi keltuaista ja 25g sulatettua voita. Mausta 1tl vaniljatahnalla, 1/2tl kanelilla ja 1/4tl inkiväärijauheella.

Painele piirakkataikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 10min. Lisää täyte ja paista vielä noin 30min.

Tarjoile vaniljavaahdon kera.

2 kommenttia:

  1. Nami, piristävän väristä ja muutenkin herkullisen näköistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsa oli kyllä piristävän värinen ja pakko oli räpsäistä siitä muutama kuva ihan kokonaisenakin :)

      Poista