maanantai 25. marraskuuta 2013

Cornbread muffins


Maissileivät muffinssin muodossa ovat tyypillisiä lisukkeita jenkkilän bbq-paikoissa. Ja makeahko pieni leipä onkin mielestäni ihan kiva lisuke suolaisen lihan kanssa. Vaikka lisukkeita tuleekin Amerikan mallissa usempia samaan annokseen, voi kotona jättää vaikka perunan kokonaan pois, jos mukana on jo maissileipää ja salaattia. 

Taikina: Sekoita kulhossa 1dl polentaa, 1dl jauhoja, 2tl leivinjauhetta, 3/4tl suolaa ja 50g raastettua cheddar-juustoa. Lisää 1dl maitoa, 1dl kermaa, 1 kananmuna, 2rkl vaahterasiirappia ja 50g voita sulatettuna ja sekoita. Lisää vielä 2,5dl pakastemaissia ja sekoita taikina.

Paistaminen: Asettele taikinaa muffinssivuokiin. Itse laitoin paperiset vuoat muffinssipellin koloihin, niin leivät eivät päässeet leviämään. Tästä määrästä tuli noin 10 muffinssia. Paista 200-asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes ovat saaneet ruskean värin pinnalta. Tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti