tiistai 12. marraskuuta 2013

Kinuskitäytteiset mansikat


Jos kaipaa makean mansikkaista piristystä talven keskelle, niin homma on aika mahdoton toteuttaa mauttomista ulkomaisista mansikoista, joita kaupoissa voi hyvällä tuurilla löytyä joku yksinäinen rasia pyörimästä. Mutta täyttämiseen ja kuorruttamiseen ne ovat mitä parhaita yleensä suuren kokonsa ja kuivuutensa tähden. Muutama vuosi sitten kuorrutin mansikoita valkosuklaalla uuden vuoden buffetpöytää varten. Olivat muuten aikamoinen hitti!

Täytetyt mansikat: Leikkaa mansikoilta lakki ja kaiverra terävän veitsen kärjellä mansikoiden sisus. Notkista maustamatonta tuorejuustoa sekoittamalla sitä ja lisää siihen maun mukaan kinuskia (esim. dulce de lecheä tai keitettyä kondensoitua maitoa, ovat sopivan jähmeitä). Laita täyte pursotinpussiin ja täytä mansikat.

2 kommenttia:

  1. Apua, voiko tuon herkullisempaa ollakaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei niin! Pitäiskin ostaa viikonloppuherkuiksi mansikoita. Ja tuo dulce de leche sopii makeuttajaksi vaikka mihinkä :)

      Poista