perjantai 8. marraskuuta 2013

Kampasimpukoita ja mangosalsaa


Perjantaisin pitää aina olla jotain spesiaalia ruokaa, kun se on kuitenkin paras päivä viikossa. Perjantaina kaikki on mahdollista ja arki niin kaukana ettei sitä osaa edes ajatella. Tämä alkupaloiksi nautittu hedelmäinen ja pirteä kampasimpukka-annos on pieni muunnelma Sara La Fountainin Healthy Kitchen -kirjasta löytyneestä ohjeesta (dream dish).

Mangosalsa: Pilko puolikas mango, pieni puolikas sipuli, pätkä kurkkua ja pieni avokado. Raasta yksi valkosipulinkynsi, pilko kaksi kourallista kirsikkatomaatteja ja hienonna pätkä punaista chiliä. Sekoita kaikki ainekset ja purista päälle limetin mehu. Ripottele sekaan hieman muskavadosokeria ja suolaa. Anna maustua jääkaapissa.

Kampasimpukat: Sulata muutama kampasimpukka per annos (salsaa riittää noin kahteen annokseen) ja kuivaa ne varovasti talouspaperilla. Paista kampasimpukat kypsäksi pannulla molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti