tiistai 26. marraskuuta 2013

Hunajaiset seesamribsit



Näistä ohjeista on kiittäminen Tomi Björckiä, vaikka en nyt muista kuinka tarkkaan varsinaista ohjetta seurasin. Mutta ribsit olivat herkullisia ja oli hauska kokeilla välillä ribsien hauduttamista liemessä, kun usein paistan ne uunissa. Hauduttamisessa ribsien liha jää mehevämmäksi, mutta toisaalta pidän myös kunnolla paahtuneen lihan mausta. Molempia tyylejä kannattaa kokeilla!

Lisukkeena oli samaisesta osoitteesta kokeiltu raikas salaatti, jonka kastikkeeseen laitoin maltillisemmin majoneesia, mutta kivan täyteläistä tästäkin tuli. Kokonaiset salaatinlehdet tuovat annokseen kivaa ravintolamaisuutta. Salaatin lisäksi annoksessa oli cornbread muffinsseja (Virgil´s Bbq:n tyyliin).

Ribsit: Kaada kattilaan 1,5l lihalientä, 2,5dl soijakastiketta ja 3/4dl sokeria. Kiehauta. Asettele ribsit (1kg) uunivuokaan ja kaada liemi päälle. Peittele vuoka foliolla. Paista 150-asteisessa uunissa noin 2,5h.

Alkuperäisessä ohjeessa ribsit grillattiin vielä nopeasti ennen kastikkeeseen sekoittamista. Ribsejä voi myös paahtaa uunissa.

Hunaja-seesamkastike: Laita kattilaan 2dl ribsien siivilöityä haudutuslientä, 0,5dl hunajaa ja pari ruokalusikallista (paahdettuja) seesaminsiemeniä. Kuumenna seos, mutta älä keitä.

Leikkaa ribseistä muutaman kappaleen annospaloja ja laita kulhoon. Kaada kastike päälle. 




Seesamsalaatti: Sekoita pienessä kulhossa 1rkl majoneesia, 1,5rkl sitruunamehua, 0,5rkl murskattuja seesaminsiemeniä ja pieni luraus seesamöljyä.

Leikkaa muutama retiisi ohuiksi siivuiksi ja irroittele salaatin lehdet toisistaan (esim. erilaiset minisalaatit, kuten romaine). Sekoita kastike salaattiin ja ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä

4 kommenttia:

  1. Ribsit vaikuttaa tosi hyviltä, mutta miksi ihmeessä pidän niitä niin kesäruokana, että on vaikea ryhtyä puuhaan talvella. Höhkis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaipa ne yhdistää aina grillaukseen, vaikken ole kyllä koskaan tainnut tehdä ribsejä grillissä, edes loppusilausta :) Siinä alkuperäisessä ohjeessa ribsejä taidettiin vielä grillata nopeasti ennen hunajakastikkeeseen laittamista, mutta itse laitoin suoraan kastikkeeseen (muistaakseni, heh, näiden tekemisestä taitaa olla jo joitakin viikkoja)

      Poista
  2. Vesi herahtaa kielelle! Me ollaan kans tehty ribsejä vain kesällä, mutta silloin kyllä ensin ne keittäen, sitten grillaten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keittäen+grillaten on itselläkin ollut mielessä usein kesällä, mutta sitten on aina satanut tms. niin oon päätynyt kuitenkin uuniin :) Ensi kesänä sitten grillissä!

      Poista