sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Herkulliset koftat, tahinikastike ja couscous-salaatti


Tämä kuva on otettu muutama viikko sitten ja ihan käsittämätöntä, kuinka valoisalle ja aurinkoiselle tässä näyttää! Nyt kun katsoo ikkunasta ulos, ei tiedä onko aamu, päivä vai ilta. Tasainen harmaus vaatii jotain iloisen värikästä ruokaa, mielellään sellaista, mikä tuo mieleen ruokamuistoja jostain, missä aurinko paistaa tälläkin hetkellä. 

Koftia tarjoillaan mm. Lähi-idän maissa, Kreikassa ja Intiassa, mutta niiden koostumus saattaa vaihdella maasta toiseen. Tämä ohje  on Sara La Fountainin kirjasta Healthy Kitchen (omilla pienillä muutoksilla) ja näistä tuli ihan mielettömän hyviä!

Lammaskoftat: Paahda 0,5dl pinjan siemeniä pannulla ja rouhi ne karkeasti. Sekoita pinjansiemenet ja 300g karitsan- ja naudanjauhelihaa. Mausta 0,5tl kanelilla, 0,5tl jeeralla, 1/4tl muskottipähkinällä ja 5 hienonnetulla maustepippurilla.

Pilko puolikas sipuli ja pätkä punaista chiliä, raasta 1-2 valkosipulinkynttä ja silppua muutama ruokalusikallinen persiljaa ja sekoita ne taikinaan. Lisää vielä 0,5-1tl himalajansuolaa.

Muotoile taikinasta neljä pitkulaista koftaa. Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja paista koftiin ruskea väri pintaan. Laita koftat uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa vielä 10-15 minuuttia.

Tahinikastike: Sekoita hyvin 4rkl turkkilaista jugurttia, 3rkl sitruunamehua, 2rkl tahinia ja 2tl hunajaa.

Couscous-salaatti: Laita lautaselle 1dl couscousia ja sekoita sen joukkoon 1tl kasvisliemijauhetta (luomu). Kaada päälle 1dl kiehuvaa vettä ja anna turvota hetki (sekoittele vähän). Kaada sekaan hieman oliiviöljyä ja sekoita

Pilko pätkä kurkkua, kuutioi tomaatti (poista siemenet) ja silppua muutama ruokalusikallinen sekä persiljaa että minttua. Sekoita ainekset ja mausta sitruunamehulla, himalajansuolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti