tiistai 5. marraskuuta 2013

Baba Ganoush, hunajainen fetadippi ja pita snacks


Munakoisodippi eli baba ganoush on ollut kokkauslistalla jo vaikka kuinka pitkään, mutta sain tehtyä sitä vasta kun jääkaapissa odotti puolikas ylijäämämunakoiso loppukäyttöään. Ja löytyipä pakkasesta sopivasti hieman kuivahtanutta pita-leipää, josta saa herkullisia dippailtavia. Ja feta ja hunaja sopii aina hyvin yhteen! 

Fetadippi: Murenna 100g fetajuustoa ja sekoita se 100g:aan turkkilaista jugurttia. Mausta ripauksella suolaa, rouhauksella mustapippuria ja 1rkl hunajalla.

Baba Ganoush: Asettele 1 munakoiso leivinpaperin päälle uunipellille ja töki siihen reikiä haarukalla. Paista munakoisoa 200-asteisessa uunissa 35-40min. Anna jäähtyä. Kaaputa munakoison pehmeä sisus tehosekoittimeen.

Lisää 1dl persiljaa, 1-2 raastettua valkosipulinkynttä, 2,5rkl sitruunamehua, 1,5rkl tahinia, suolaa maun mukaan, mustapippuria ja 1-2rkl oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja lisää tarvittaessa suolaa, sitruunamehua tai mausteita.

Pita Sancks: Leikkaa pita-leivästä pitkulaisia paloja. Kuumenna pannulla hieman oliiviöljyä ja lisää siihen kuivattua rosmariinia (1-2tl). Anna rosmariinin kuumentua pannulla ja lisää sitten pita-leivät. Paista molemmin puolin rapeaksi. Nosta jäähtymään.

10 kommenttia:

  1. Tämähän menee hyvin Hävikkiviikon teemaankin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin menisikin! Hyvinkin hävikkihengessä tuota välipalaa tein :)

      Poista
  2. Mä yritin alkusykysystä yhden viikonlopun aikana kolmeen kertaan tehdä baba ganoushia. Joka kerta siitä tuli hirmu kitkerää. Ekalla kerralla en itkettänyt munakoisoa ja kahdella seuraavalla, vaikka itketin, niin ei auttanut - kitkerää tuli silti. Ja munakoisot oli kaikki ostettu eri kaupoista...aloin epäilemään, että sitä ei olisi saanut tehdä tehosekoittimessa...mutta sä teeet sen myös tehosekoittimessa!
    Mikä on sun salainen ase? Millä varmistit, ettei tulee kitkerää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin tätä juttua itsekin ennakkoon! Kun siis en varsinaisesti itkettänyt munakoisoa ollenkaan, joten mietin millaista tulee. Mutta se pitkä aika uunissa haarukalla pisteltynä oli ilmeisesti se juttu, kun ei se ollut kitkerää sitten yhtään. Vai sattuiko minulle vähemmän kitkerä yksilö?

      Poista
    2. Aah, ne reiät! Niistäkö siis valuu ne kitkerät nesteet ulos? Paistoitko uunissa pelillä leivinpaperilla vai vuoassa?

      Poista
    3. Paistoin pellillä ja jonkin verran oli valunut nesteitä ulos munakoisosta, mutta osa oli varmaan haihtunut, kun niin pitkään oli uunissa :) Ainakin se oli lysähtänyt hieman kasaan, joten sen verran nesteitä oli lähtenyt ainakin!

      Poista
    4. Aah, tuoallahan se lukikin resetissä, että pelillä :)
      Ehkä uskaltautuisin vielä kerran kokkeilemaan baba ganoushin tekoa, jos vaikka 4llä kerralla toimisi... ;)

      Poista
    5. Heh, ymmärrän kyllä, että usko meinaa loppua, jos useamman kerran on tullut kitkerää ;) Ehkä vielä yksi kokeilu kuitenkin!

      Poista
  3. Tuossahan on niin tuttuja makuja;D Täälläpäin tuollaisia on valmiina joka supermarketissa,monena eri sorttina,mutta itsekin tykkään tehdä itse:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania makuja! :) Minun pitäisi opetella enemmän käyttämään mm. tahinia. Tein vasta jugurttikastiketta, jossa oli seassa myös tahinia ja se oli valtavan hyvää. Se postaus onkin jäänyt jonnekin roikkumaan...

      Poista