keskiviikko 23. lokakuuta 2013

(Vähän liian) paistettu ankanrinta


Ensimmäinen ankkakokeilu tapahtui muutama viikko takaperin. Olin lukenut jostain ohjeena, että ankkaa paistetaan pannulla kolmisen minuuttia per puoli ja sen jälkeen uunissa folioon käärittynä 10-15min. Ei tullut mieleenkään, että silti koko homma kannattaisi tarkistaa mittarin kera. Eli pieleen meni omalta osaltani, sillä ankka paistui liian kypsäksi.
Pidin ankkaa uunissa noin 14 minuuttia. Se oli siis liikaa, mutta ankan rintafileitäkin lienee eri kokoisia, joten tarkkaa ohjetta ei pystyne kukaan antamaan. Googlettelun perusteella sopiva sisälämpötila näyttäisi olevan noin 58 astetta. Mittari kehiin seuraavalla kerralla!
Ankanrasvassa kypsennetyt parsat olivat sen sijaan erittäin herkullisia eikä marsalakastikkeen kanssa mene koskaan pieleen.
Paistettu ankanrinta: Ota ankan rintafile huoneenlämpöön ennen paistamista ja viillä rasvaiseen puoleen ristikkokuvio. Laita file rasvainen puoli alaspäin pannulle ja kuumenna. Paista molemmin puolin kolme minuuttia.
Mausta file suolalla ja pippurilla ja kääri folioon. Paista 200-asteisessa uunissa sisälämpömittarin kera noin 58-asteiseksi. Nosta pois uunista ja anna levätä foliossa 10min.
Parsa: Leikkaa parsanipusta puumainen kanta pois. Paista parsoja ankasta jääneessä rasvassa muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta folion sisään odottamaan kastikkeen valmistumista.

Kastike: Kaada edelleen samalle pannulle 2dl marsalaviiniä ja lisää rosmariinin oksa. Anna kiehua hiljalleen 5min. Nosta oksa pois ja mausta suolalla. Lisää 1rkl voita ja sekoita tasaiseksi.

4 kommenttia:

 1. Juu, se lämpömittari on hyvä apulainen ankaan paistossa :) Mulle nuo kastikkeet, yksinkertaisimmatkin, ovat hankalia. Haluaisin olla kastikevelho... Marsalakastike vaikutta hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ollut viime aikoina tosi ihastunut tuohon marsalakastikeeseen ja tehnyt siitä muutamaa eri variaatiota eri mausteilla ja joskus paksumpana ja välillä näin ohuena versiona, toimii :)

   Poista
 2. Itsellä on käynyt ankan kanssa ensimmäisiä kertoja touhutessa samallalailla, mutta kun on mittari mukana niin onnistuu 99% varmasti :) ankkaruoat ovat kyllä herkullisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää laittaa piakkoin uusi ankka testiin :) ja mittariin joku hälytys päälle, ettei sitten pääse lipsahtamaan yli!

   Poista