lauantai 26. lokakuuta 2013

Tsaarin makeat blinit


Nikolai on Sinebrychoffin panimon perustajan Nikolai Sinebrychoffin nimikko-olut, joka lanseerattiin vuonna 1988. Ei siis ole kyseessä tsaarin mukaan nimetty olut, mutta nämä blinit ansaitsivat ruhtinaallisen etuliitteen, kun lisämakuina on kuninkaallista tummaa suklaata ja päärynää.

Blinit ovat herkullisia suolaisina ja vähemmän tunnettuja makeina versioina, ainakin omassa keittiössäni. Nämä täyteläiset ja hieman happamat bilinit kisaavat Sinebrychoffin suklaa ja olut -kilpailussa ja äänestämään pääsee täältä. Äänestysaika on 26.10.-8.11.2013. Voittaja julkistetaan Suklaafestareilla.

1,5dl turkkilaista jugurttia
1/4 palaa hiivaa
2rkl sokeria
1/4tl suolaa
1dl tattarijauhoa
1dl Nikolai Tumma Lageria
1 keltuainen
1 valkuainen

2 päärynää
2rkl muskavadosokeria
2rkl voita

50g Fazerin tummasuklaata
3rkl maitoa

Blinitaikina: Lämmitä jugurtti. Sekoita jugurtiin hiiva, sokeri, suola ja tattarijauhot. Anna tekeytyä huoneenlämmössä parisen tuntia. Lämmitä Nikolai Tumma Lager ja sekoita taikinan joukkoon. Sekoita myös keltuainen. Vatkaa valkuainen ja kääntele taikinan joukkoon juuri ennen paistamista.

Päärynät: Kuori päärynät ja siivuta viipaleiksi. Halkaise viipaleet kahtia ja leikkaa päärynän keskus pois paloista. Lämmitä kattilassa voi ja muskavadosokeri. Kun seos kuplii hieman, lisää päärynät. Anna päärynöiden kypsyä muutaman minuutin ajan, kääntele välillä. 

Tummasuklaakastike: Pilko Fazerin tummasuklaa kattilaan. Kun suklaa sulaa, lisää joukkoon maito pienissä erissä. Sekoita. Lisää maitoa sen verran, että kastikkeesta tulee notkeaa mutta paksuhkoa.

Blinien paistaminen: Lämmitä valurautapannu keskilämpöiseksi. Lisää pieni nokare voita ja hieman öljyä. Kaada pannulle taikinaa ja paista blinit molemmin puolin. Kun taikina kuplii, blinin voi kääntää. Taikinasta tulee neljä isoa tai kahdeksan pientä bliniä.

Yhteistyössä Sinebrychoff

2 kommenttia:

  1. Mä olen ensijsijaisesti niitten perinteisten suolaisten blinien kaveri. Mutta noi kyllä näyttää ihan tolkuttoman hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pitää valita suolaisten ja makeiden väliltä niin kyllä suolainen voittaa lähes aina munkin mielestä :)

      Poista