tiistai 29. lokakuuta 2013

Tropiikki jäätelökulhossa


Eksoottiset hedelmät kuuluvat talveen. Niin hassulta kuin se kuulostaakin! Enkä tarkoita Suomen talvea, vaan ihania lämpimiä eteläisiä maita, joihin hyvällä tuurilla pääsee talvilomalla matkustamaan. Jos on maistanut ihanan makeaa ananasta, papaijaa tai vaikka mangoa lähempänä päiväntasaajaa, ei voi oikein iloita kotiruokakaupassa myytävistä tropiikin hedelmistä.

Mutta pienellä tuunauksella niistäkin saa eksotiikkaa arjen keskellä, esimerkiksi jäätelön muodossa! Tuoreen mangon salsassa voisi kyllä vaihtaa purkkimangoon, sillä tämäkin yksilö oli varsin mauttoman oloinen ja vaati välttämättä sokeria ympärilleen.

Mango-passionjäätelö: Vatkaa kolme kananmunaa muutaman minuutin ajan, kunnes seos on keltaista tahnamaista. Lisää hiljalleen 3/4dl sokeria ja vatkaa vielä muutaman minuutin ajan. Lisää 2dl kermaa, 5dl valmista mangopyrettä sekä 2-3 passionhedelmän sisusta.

Valmista loppuun jäätelökoneesi ohjeen mukaan ja pakasta ilmatiiviissä rasiassa.

Mangosalsa: Pilko puolikas mango kuutioiksi. Mausta kuutiot limetin mehulla, muskavadosokerilla ja tuoreella mintulla. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

4 kommenttia:

  1. Jauts, kielelle tuli mitä vastustamattomin mangon ja passionin kirpeä maku! Toiskohan pukki vihdoin sen jätskikoneosan tuohon yleiskoneeseen? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä pukki lukee näitä mun blogin kommentteja ;) tai sitten tarviit vielä vähän suoraviivaisempaa vinkkailua pukin suuntaan!

      Poista
  2. Tässä taitaa olla meidän seuraava jäätelömaku :)

    VastaaPoista