lauantai 5. lokakuuta 2013

Road Trip: Meksikolaiset ruokapaikat

Jenkeissä matkustaessa kannattaa ehdottomasti hyödyntää mahdollisuus syödä hyvää meksikolaista ruokaa. Tosin paikkojen kirjo on laaja ja välttämättä kohdalle ei osu juuri sitä toivotunlaista meksikolaista katuruokaa, mutta mitä enemmän testaa, sitä parempi. Edellisen reissun (Florida, New York) meksikolaisten ravintoloiden raportin voi lukea täältä.

Tällä reissulla söimme meksikolaista pikaruokapaikassa, ravintolassa, autenttisen näköisellä grillillä sekä food truckista. Food truck voitti, sitten tuli grilli ja kolmannen sijan jakoivat pikaruokala ja ravintola (siksi että toinen hieman alitti odotukset ja toinen ylitti). 

Aloitetaan siitä ravintolasta. Se oli San Diegossa ja ravintolan nimi oli lupaavasti Los Panchos de Charly Mexican Grill & Cantina. Se oli ainoa edes vähän kitsi paikka minkä löysin kaupungin keskustasta (mikä on huono paikka ylipäätään etsiä mitään autenttisia ravintoloita).

Tilasimme tacos de carnitas ja enchiladas (en muista millä täytteellä). Talo tarjosi juuri valmistettuja nachoja ja tomaattisalsaa, mikä sai minut hihkumaan innosta. Tuoreet nachot ja ihanan kirpeän korianterinen pico de gallo on ehdotonta lemppariani! Nahcot olivat loistavia, salsa oli hyvää.
Oma annokseni (tacos de carnitas) oli pienoinen pettymys, sillä se tuntui olevan iso läjä ruokaa joka ei oikein maistunut erityisesti millekään. Enchiladat olivat parempia. 


Jaettua kolmatta sijaa edustaa yllättäen pikaruokaketju Taco Bell. Kävin tällä reissulla ensimmäistä kertaa kyseisessä ketjussa (olen kyllä yrittänyt aikaisemminkin, mutta koskaan ei ole tullut sopivaa hetkeä). Nyt sopiva hetki tuli autoillessa perusjenkkilässä, missä ruokatarjonta keskittyy ketjupaikkoihin.

Kävimme Taco Bellissä syömässä yhteensä kahdesti. Ensimmäisellä kerralla otimme yhdet pienet tacot välipalaksi ja toisella kertaa tilasimme burritot (ja niiden kaupan päällisiksi tuli tacot). Vaikka ruuan ulkonäkö ei ole mitenkään houkutteleva (en edes löytänyt yhtään kuvaa kamerasta!), oli itse ruoka kuitenkin ihan hyvää. Menisin vielä kolmannenkin kerran. Jos siis haluaa haukata jotain nopeaa ja edullista.Kakkossijaa pitää Hollywoodin motellimme läheinen Cactus Taqueria, joka mainosti olevansa paras taco-paikka Hollywoodissa (tietenkin). Olin ihastunut taquerian autenttiseen ulkonäköön, lievään rähjäisyyteen ja asiakaskunnan paljouteen aina ajaessamme grillin ohi autolla. 

Yksi ilta sitten menimme syömään ennen Mulholland Driven näköalakierrosta ja tilasimme kaksi tacoa paistetulla naudanlihalla ja lisäksi juustoa, ranskankermaa ja avokadoa. Yhdelle tacolle tuli hintaa ainakin 3 dollaria, joten oletimme niiden olevan tuttua jättikokoa, mitä Jenkeissä yleensäkin on.Saimme tacot ja pettymys oli suuri: ne olivat pienen pieniä! Mutta, maku oli kyllä hyvä. Miehen mielestä ne oli melko tylsän makuisia ja minun mielestä niissä korostui sen myötä hyvin raaka-aineiden perusmaut. Juuston olisi ehkä voinut jättää pois. Mutta nälkähän siinä jäi.Jatkoimme matkaa Mulholland Drivelle ja kun olimme kierrelleet Hollywoodin kukkuloilla tarpeeksi, tulimme pimeyden laskeudutta takaisin motellimme läheiselle ostarille ja huomasimme, että pihaan oli ilmestynyt meksikolainen food truck.

Ei muuta kuin tilaamaan uudet tacot! Ja tällä kertaa otimme molemmat kaksi tacoa (2dollaria kappale kaikilla lisukkeilla). Otimme tacot mukaan ja saimme pieniä pusseja kippoja, jotta saimme otettua erinäisistä rasioista ja pöntöistä mieleiset täytteet mukaan. Otimme kahta eri kastiketta, limettejä ja sipulisalaattia.


Menimme motellin terassille syömään ja voi että, miten hyviä tacoja ne olikaan! Kastikkeet oli ihan mahtavia ja näitä olisi voinyt syödä helposti enemmän kuin sen kaksi. Harmi, että kyseessä oli viimeinen iltamme, sillä muuten olisimme hakeneet ruokaa food truckista usempaankin otteeseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti