torstai 3. lokakuuta 2013

Ensimmäinen kokeilu tofusta



Tämä oli ensimmäinen kokeiluni kokkailla tofua, kuten otsikkokin kertoo. Tofu ei ole minulle mikään arkinen tuttu juttu, sillä olen syönyt sitä vain muutamia kertoja. En myönnä olevani kovin epäluuloinen, mutta minuun iskostettiin pieni epäilys tofua kohtaan jo yli kymmenen vuotta sitten, kun jenkkiläisen aasiapikaruokalan kassa kysyi: Tofu? Are you sure?

Tietenkin olin sitä paitsi luullut sitä kanaksi. Tofu on palaillut kokkailumielessä mieleeni ja viimeinen  niitti oli herkullisen näköinen kuva ja hyvän kuuloinen ohje, jonka lähdettä en nyt muista millään. Enkä tiedä oliko tämä ohje edes sen mukainen. Hyvää arkiruokaa tuli, mutta seuraavana päivänä lämmittämistä en kovin suuresti suosittele.

Tofuwokki: Pilko paketillisen verran maustamatonta tofua sopiviksi kuutioiksi. Pätkäise 100g tuoreilta vihreiltä pavuilta päät ja pilko sopivan mittaisiksi. Kuori ja pilko yksi porkkana ja puolikas makea sipuli. Raasta kaksi isoa tuoretta valkosipulinkynttä.

Lämmitä pannulla 1-2rkl avokadoöljyä, luraus soijakastiketta, 1rkl dijonsinappia ja ripaus chilihiutaleita. Lisää tofut pannulle ja pyörittele hetki. Siirrä tofut lautaselle.
Lisää vielä hieman öljyä ja paista porkkanoita ja sipuleita niin pitkään kunnes porkkanat ovat hieman pehmenneet (saavat jäädä rapeiksi). Lisää tofut ja sekoita mukaan seesaminsiemeniä. Tarjoile riisin kera.

4 kommenttia:

  1. Minäkin olen todennut, että tofu ei lämmittämällä parane :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, sitten en ollut yhtään väärillä jäljillä :)

      Poista
  2. Tofu on hyvää, kun sen osaa maustaa. Ja sulta se näyttää onnistuvan!
    Mutta samoilla linjoilla kanssasi - kaikki pitää syödä heti, sillä seuraavana päivänä on ihan turha lähteä lämmittelemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäinen kokeilu oli kyllä ihan hyvä. Ja maustamiseen pitää muistaa kiinnittää huomiota seuraavallakin kerralla. Ja tehdä vähemmän ruokaa kerralla kun sitä ei kerta kannata lämmittää uudelleen :)

      Poista