maanantai 23. syyskuuta 2013

Vain kasvisnuudelikeitto



Arkiruoka on joskus niin arkista, ettei sitä viitsisi muulloin syödä, tiedättehän? Silloin kun jääkaapissa ei ole periaatteessa mitään, voi kaikesta huolimatta yrittää tehdä nuudelikeittoa. Tämä on vaatimaton nuudelikeitto, mutta sellaisenaan varsin kelpo arkiruoka ja lämmittää kivasti syksyllä. Viikonloppuisin voi sitten panostaa hieman enemmän, jos jaksaa.

Kasvisnuudelikeitto: Pilko yksi kevätsipuli varsineen, pieni pala varhaiskaalta sekä suikaloi yksi porkkana esim. kuorimaveitsen/juustohöylän avulla. Lämmitä kattilassa luraus seesamöljyä ja kuullota kasvikset.

Lisää kattilaan 7-8dl vettä ja purista sekaan yhden limetin mehu. Mausta liemi lihafondilla, 1tl tomyum-tahnalla, chilihiutaleilla ja ripauksella sokeria. Anna kiehua muutama minuutti.
Lisää keittoon kaksi annosta nuudeleita ja kiehauta minuutti tai kaksi (nuudeleinen kypsymisajasta riippuen). Silppua tuoretta korianteria ja lisää keittoon juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Oon muuten laittanut merkille että sulla on aivan ihania kulhoja ja lautasia! Niin sulosia! Kyllä kelpaa herkut niiltä popsia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla :) Tämä lautanen on kirpparilta ja ainoa laatuaan omassa kaapissani. Halusin ennen, että kaikki lautaset olisivat samaa sarjaa, mutta sitten tulinkin siihen tulokseen, että haluan ihan päinvastaista :D Eli nyt olen sitten ostanut yhtä kahta kuppia ja kulhoa ja se on siitä kiva, kun pääsee syömään arkisen ruokansa vaikka joka päivä eri lautaselta :)

      Poista