keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Sushia Oulussa: Tomo ja Yuki

Minä rakastan sushia. Olen viime vuosina tehnyt sitä huomattavasti enemmän kotona kuin hakenut valmiina tai syönyt ravintolassa. Syynä on lähinnä vain muutto laitakaupungille ja työskentely keskustan ulkopuolella. Kun olin töissä keskustassa, hain luonas-sushia usein silloin kun hain ylipäätään jotain lounasta. Tomon lounaspaketti tuli siis hyvin tutuksi.

Jos en ihan väärin muista niin keskustan toinen sushi-ravintola Yuki aukaisi ovensa alle vuosi sitten. Kävin jo keväällä syömässä lounasta kyseisessä paikassa, mutta näemmä postaushitauteni on saanut uusia ulottuvuuksia. Noh, ehdimpä tässä välissä käymään "uudessa" Tomossa, joka muutti siis Stockmannilla käytävän toiselle puolelle (ja vanha tuttu Kauppahallin piste sulki kai ovensa jo aikaa sitten?).Tomon lounasannokset olivat muuttuneet sitten viime näkemän ja mielestäni parempaan suuntaan. Annoksessa oli sopivasti syötävää ja vaihtoehtojakin oli useampi. Lisäksi Tomossa on miellyttävä ympäristö, vaikka pidänkin yleisesti ottaen enemmän katutasossa olevista ravintoloista (tunnelman vuoksi).

Uusi tulokas Yuki sen sijaan on katutasossa, mutta ehkä ravintolan sisustus ei ole niin kiva kun voisi olla. Lähinnä itseäni häiritsee ne pöydät ja samettiset tuolit, jotka eivät näytä oikein kuuluvan sushi-ravintolaan. Makuasioita tietenkin. Itse ruoka-annos (ei lounasannos) oli perushyvä ja erityisesti minua viehätti pieni salaatti, jota en ollut maistanut muualla. Saimme annokset lounasaikaan nopeasti ja sinällään kokemus oli positiivinen, vaikka itse sushi ei ollut mitenkään yllättävää (tarvitseeko kaiken aina ollakaan?). Tosin Yukin lista vaikutti monipuoliselle nopeasti silmäiltynä ja paikkaa pitää testata uudelleen paremmalla ajalla. Tiedä vaikka niitä yllätyksiäkin tulisi vastaan. Sen pienen salaatin lisäksi siis.

Sushia saa Oulusta myös muutamasta muusta paikasta (sai ainakin ennen) ja yhteen aikaan hain lounaspaketteja myös Royal Gardenista, joka on paremmin tunnettu kiinalaisena ruokapaikkana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti