keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Sitruunainen kanapastasalaatti


Tämän salaatin idea tuli aikoinaan bongattua Pinterestistä. Epäilin kyllä salaatin makua ja konseptia tätä tehdessäni, mutta lopputulos oli yllättävä: ihanan kirpeä mutta täyteläinen kanapastasalaatti. Kannattaa kokeilla! Koristeena olevista sitruunoista saa vielä lisäpotkua omaan annokseen.

Sitruunainen kanapastasalaatti: Marinoi kahta kanafilettä soijakastikkeesta ja maissitärkkelyksestä sekoitetussa liemessä, noin 10min. Paista kanafileet pannulla öljyssä. Anna levätä hetki foliossa. 

Raasta yhden sitruunan kuori. Paloittele kana sen jälkeen kuutioiksi ja siirrä taas pannulle. Pyörittele kanoja hetki ja lisää sitten 100g ranskankermaa ja purista yhden (pienen) sitruunan mehu. Lisää myös sitruunan kuoriraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Keitä 100g nuudeleita ohjeen mukaisesti. Leikkaa keitettyjä nuudeleita saksilla lyhyemmiksi, niin salaatti on helpompi sekoitaa. Sekoita kanakastike ja nuudelit. Raasta sekaan hieman parmesania. Leikkaa kourallinen kirsikkatomaatteja puoliksi ja lisää salaattiin. Silppua nippu persiljaa ja sekoita.

Anna salaatin tekeytyä yön yli jääkaapissa. Ota huoneenlämpöön noin 15min ennen tarjoilua, jotta salaatti ei ole yhtenä klönttinä. Sekoita joukkoon vielä hieman oliiviöljyä ja lisää päälle persiljaa.

Koristele sitruunan lohkoilla/siivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti