maanantai 16. syyskuuta 2013

Salvia(villi)possu ja marsala-kastike


Löysin villisikapaistin Lidlin pakastealtaasta ja mielenkiinnosta nappasin sen mukaani. En muista varsinaisesti maistaneeni villisikaa aikaisemmin saati että olisin laittanut sitä itse. Pohdiskelin, että salvia sopinee villisialle yhtä hyvin kuin tavalliselle possulle ja marsala-viinistä tehty kastike on vaan niin hyvää, ettei voi mennä pieleen. Eikä mennyt, vaan tuli herkkua!

Villisikapaisti: Ota isohko pala alumiinifoliota ja asettele villisian paisti (n. 600g) sen keskelle. Rouhi paistin päälle ja sivuille hyvää suolaa (esim. himalajansuolaa). Rouhi paljon mustapippuria. Liimaa paistin päälle ja sivuille 8-10 salvian lehteä.

Työnnä paistin sisään lihamittari ja kääri folio paistin ympärille. Nosta paisti uunivuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta. Nosta liha uunista, anna tekeytyä hetki ja leikkaa siivuiksi (voit laittaa vielä siivutkin folion sisään tekeytymään kastikkeen ym. valmistamisen ajaksi).

Marsala-kastike: Kuumenna pannulla yksi lihaliemikuppi. Lisää 4dl marsala-viiniä, oksa rosmariinia ja muutama salvian lehti. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Poista yrtit ja sekoita kastikkeen joukkoon 1rkl voita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti