perjantai 20. syyskuuta 2013

Pumpkin Soup


Ostin muutama viikko takaperin ruokakauppareissulla heräteostoksena kurpitsan. Se oli niin kaunis, että otin sen miettimättä mukaani. Kotona se odotti jääkaapissa päivän jos toisenkin päätymistä kurpitsakeittoon ja -piirakkaan. Myöhemmin etsin tietoa kurpitsan lajikkeesta ja selvisi, että kyseessä on japanilainen talvikurpitsa, hokkaido. Kuulostaa suorastaan runolliselle kurpitsa-amatöörin korvissa!

Kurpitsakeitto: Kahteen annokseen menee noin puolikas Hokkaido-kurpitsa, yhteensä 7-8dl kurpitsakuutioita. Sitä en osaa sanoa, miten kurpitsaa tulisi pilkkoa tyylikkäästi, mutta kannattaa ainakin varoa sormiaan. Hypätään suoraan siihen vaiheeseen, että kurpitsa on kuorittu, siemenet poistettu ja loppuosa paloiteltu pienehköiksi kuutioiksi.

Pilko vielä yksi banaanisalottisipuli ja raasta yksi iso valkosipulin kynsi. Kuumenna kattilassa 1rkl voita ja kuullota sipulit. Lisää kurpitsakuutiot ja kääntele muutama minuutti. Lisää 5dl kanalientä ja mausta mustapippurilla, timjamilla ja chilihiutaleilla. Anna kiehua niin kauan kunnes kurpitsat ovat pehmenneet.

Surauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon tarvittava määrä vettä. Itse lisäsin n. 1,5dl. Lisää vielä 1dl kermaa, vaahdotettuna tai ilman, sekä suolaa maun mukaan.



3 kommenttia:

  1. Hyvä ohje! Hokkaido on siitä mukava kurpitsa, että sen voi valmistaa ruoaksi kuorineen eli säästyy siltäkin vaivalta!!Terv. minnamari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkö! En olisi kyllä mitenkään tajunnut kuorineen laittaa :) Ja se kuoriminen oli tuskallista! Hyvä tietää, kiitos vinkistä :)

      Poista
  2. Tein taas melkein tuolla yo. reseptillä mausteita lukuunottamatta; lisäsin laakerilehtiä ja hieman lipstikkaa sekä lopuksi kerman kanssa ripauksen ruskeaa luomusokeria ja lorauksen oikein kuivaa sherryä - ja hyvää oli! Muunnoksia on lukemattomia. Eka kertaa muuten sain kotimaisen Hokkaidon.

    VastaaPoista