lauantai 7. syyskuuta 2013

Pizza katkarapusalaatilla a la Ostia



Lomailimme edellisenä kesänä Roomassa ja kävimme myös paikallisjunalla rantakaupunki Ostiassa. Lähtiessä söimme palaset painon mukaan ostettavaa pizzaa eräässä kansankuppilassa. Valitsin omaksi palakseni pizzan, jonka päällä oli salaattia ja katkarapuja. Sekä jotain hyvää kastiketta. Myöhemmin sain kuulla, että kyseessä on salsa rosa.

Salsa rosalla löytyy netistä majoneesipohjaisia kastikkeita, mutta en ole varma, kuinka italialainen tämän oma versioni on. Maku on ainakin hyvin samantyyppinen kuin Italiassa syömässäni katkarapupizzassa. Tätä(kin) pizzaa kannattaa syödä viinin kera, vaikkapa valkoisen.



Salsa rosa: Sekoita keskenään 3rkl majoneesia, 1rkl ketsuppia, 0,5tl dijon-sinappia ja 0,5tl worchester-kastiketta. Mausta muutamalla tipalla tabascoa ja ripauksella suolaa. Purista joukkoon puolikkaan appelsiinin mehu ja sekoita hyvin.

Pizza: Leivo pieni pellillinen pizzaa. Käytä tomaattikastikkeena esimerkiksi tätä ja mausteina ainakin mustapippuria, oreganoa ja tuoretta basilikaa. Lado tomaattikastikkeen päälle mozzarellasiivuja. Paista pizza kypsäksi 225-asteisessa uunissa.

Sulata haluamasi määrä katkarapuja. Purista rapujen päälle hieman sitruunaa ja rouhaise suolaa. Lisää lopuksi hieman oliiviöljyä. Pilko kimppu makeaa friseesalaattia. Lisää salaatti hieman jäähtyneen pizzan päälle. Tiputtele lusikalla salsa rosaa salaatin päälle ja lisää lopuksi katkaravut.


2 kommenttia:

  1. Hei! Ajattelin kokoeilla tätä herkullisen näköistä pizzaa. Katkaravut ei siis mene uuniin ollenkaan?! Eikä tietenkään salaatti.... sen ymmärrän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Juu katkarapuja ei kypsennetä ollenkaan uunissa (eli käytetään ihan tavallaisia pakastekatkarapuja, jotka on jo kypsiä eli ne on vaaleanpunaisia), vaan pizzan päällä on ikään kuin katkarapusalaatti. On hyvää! :)

      Poista