maanantai 9. syyskuuta 2013

Pekonilla höystetty kanttarellimuhennos



Kanttarellimuhennos ilmaantuu blogiin jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä, tällä kertaa pekonilla höystettynä. Se jos mikä on syksyn lohturuokaa: sieniä, pekonia ja sipulia sidottuna yhteen tilkalla kermaa.

Ja jos vielä tekee lisukkeeksi näitä uusia perunoita parmesanjuustolla ja lisää perunoiden sekaan makeita kirsikkatomaatteja, niin sitten on pahan maailman vastustusruoka kasassa. Varoitus: tätä ei jaksa syödä isoa lautasellista.

Kanttarellimuhennos: Puhdista ja paloittele kanttarelleja (niin, että pilkottuna sieniä on noin 4dl). Pilko yksi banaanishalottisipuli ja paketillinen pekonia. Laita pekonit pannulle ja heti kun rasvaa on irronnut lisää myös sipulisilppu. Pyörittele pekoneja ja sipuleita niin pitkään kunnes pekoni on hieman ruskistunut ja rapeutunut.

Lisää sienet ja vähennä lämpöä. Paista niin pitkään, kunnes sienien neste on haihtunut. Lisää 1dl kermaa ja rouhaise sekaan mustapippuria. Mausta tarvittaessa ripauksella suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti