torstai 29. elokuuta 2013

Vielä ehtii: hernepesto



Tuoreet herneet eivät ole enää ihan parhaimmillaan, mutta niitä kuitenkin saa vielä kaupasta. Tilaisuus kannattaa hyödyntää vaikkapa hernepeston muodossa. Hernepestoa voisi tarjoilla esimerkiksi illanistujaisissa patonkipalojen kera. Nättiä ja hyvää!

Köökistä-Kajahtaa Maija oli tehnyt hernepestoa ja otin mallia hänen ohjeestaan. Minun pestossa on mukana manteleita, kun auringonkukansiemeniä ei sattunut olemaan kaapissa. Pestoon sopii kyllä monenlaiset siemenet ja pähkinät, joten kannattaa kokeilla eri versioita.

Hernepesto


2,5 dl tuoreita herneitä
8 kuorittua mantelia
1 valkosipulin kynsi raastettuna
kourallinen basilikan lehtiä
avokadoöljyä
viinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Lisää herneet, mantelit, valkosipuli sekä basilikan lehdet korkeaan astiaan. Kaada päälle muutamia ruokalusikallisia avokadoöljyä ja muutama tippa viinietikkaa. Rouhaise suolaa ja mustapippuria. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa avokadoöljyä.

2 kommenttia:

  1. Sait ihanan väristä pestoa aikaan käyttämällä tuoreita herneitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tää oli todella söpön vihreää! :)

      Poista