sunnuntai 18. elokuuta 2013

Tuban täydeltä herkkuja

Oulun ravintolatarjontaa ilahduttamaan avattiin joitakin kuukausia sitten paikka nimeltä Tuba. Olen ehtinyt ruokailemaan Tubassa vain kahdesti, mutta molemmat kerrat ovat olleet niin mieluisia, että voisin nimetä paikan vähintäänkin Oulun parhaaksi lounaspaikaksi. Eikä kirppari- ja retrotunnelmainen sisustus ainakaan vähennä ruokailukokemusta.

Ensimmäisellä kerralla kävin Tubassa lounaalla. Valitsin munakoisorullia ja uuniperunan. Lounaan hintaan (jos en väärin muista niin se oli jotain 9e) kuului salaatti yrttivinegretteineen, leipä ja juoma. Munakoisorullat olivat todella herkullisia ja ne tarjoiltiin tomaattikastikkeen kera. Annoksessa oli myös sieniä, mutta en ole varma, olivatko ne rullien sisällä vai kastikkeessa (mietin tätä siksi että yritin apinoida annosta kotona). Joka tapauksessa tämä oli paras lounas aikoihin!


Toinen kerta Tubassa oli Elojazzien aikaan ja tarjolla oli festari-iltapalana jazz-hengessä New Orleansin makuja, po-boy leipiä. Valitsin oman leipäni pulled porkilla ja leivän välissä oli myös coleslawta ja sriracha-majoneesia. Leivän koko ei ollut mikään suuri, mutta hintaakin sillä oli vain 5e. Olin aivan innoissani siitä, että joskus edes jossain voidaan tehdä vähän kohtuullisemman kokoisia annoksia. 

Ja se leipä oli todella maistuva. Sriracha-majoneesi oli sopivan tulista ja menee meidän kotikeittiössä kokeiluun (aikaisemmin olen tehnyt srirachalla maustettua dippiä, jossa on majoneesia ja maustamatonta jugurttia). 


Ps. Tubassa tarjoillaan viikonloppuisin myös brunssia, mikä on tarkoitus mennä testaamaan joku kerta. Tämä(kin) oli toivottu lisä Oulun (olemattomaan) brunssitarjontaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti