sunnuntai 25. elokuuta 2013

Puistolan Bistrossa, viimeinkin

Puistolan Deli on yksi lempikahviloitani Oulussa ja päivää ei voisi aloittaa paremmin kuin herkuttelemalla rapealla croissantilla ja itsetehdyllä appelsiinihillolla. Kokeiltu on muutamaankin otteeseen. Lisäksi Delin salaatista on hyviä kokemuksia, puhumattakaan esimerkiksi raparperibritasta.Myös Diningin puoli on kokeltu joitakin vuosia sitten ja mielestäni söin siellä pelkästään hyvää ruokaa, vaikken tarkemmin muistakaan mitä. Ilmeisesti Dining ei toimi nykyään muuta kuin tilauksesta ja nimikin on vaihdettu Kabineteiksi (harmi!).

Bistron puoli on jäänyt kokeilematta, vaikka Puistolan miljöö lukeutuu Oulun viihtyisimpiin. Olen kuullut Bistrosta sekä hyvää että huonoa, joten osasin odottaa molempia, kun menimme ruokailemaan lauantaina myöhään iltapäivällä (se rauhallinen hetki, kun lounastajat ovat lähteneet ja illallistajat eivät ole vielä saapuneet).

Tilasin nälkäisenä kaksi pikkuruoka-annosta: itsetehdyt ranskalaiset mangomajoneesilla sekä viettelevät poppaset (Pohjois-Pohjanmaan omat tapakset). Mies tilasi basilikapastaa sellaisenaan (lisukkeeksi olisi saanut lisämaksusta kanan).Oma annokseni oli sekä hyvä että huono. Poppaset olivat hyviä, joskin himppusen liian suolaisia makuuni. Mutta annos oli kaunis, raikas ja monipuolinen. Kitisen aina suurista annoksista, mutta tämä oli melko pieni hintaansa nähden (bistrossa kun ollaan). Olisin syönyt enemmänkin!

Pettymys tuli ranskalaisten kohdalla, sillä eiväthän ne mitään ranskalaisia olleet vaan lohkoperunoita! Ihan hyvä lohkoperunoita joo, mutta ei tietoakaan rapeista ranskalaisista, joita olin odottanut. Hyvät ranskalaiset ovat nimittäin todella hyviä ja mangomajoneesikin oli mielessäni hedelmäisen täyteläistä. Todellisuudessa majoneesi oli melko vetelää ja teollisen makuista.Miehen basilikapasta oli kuvauksensa mukaista: kermaista ja siinä oli parmesania ja pinjan siemeniä. Maistoin pastaa ja se oli todella hyvää, mutta ei mitenkään yllättävää. Miehen mielestä se oli erittäin hyvää.


En oikein tiedä vielä tykkäänkö Bistrosta vai en. Miljöö on tosiaan viihtyisä ja ruoka vaihtelevan hyvää. Periaatteessa kaikki olisi voinut mennä ihan nappiin, jos olisin tiennyt ranskalaisten olevan lohkoperunoita (en olisi tilannut niitä). Täytynee käydä vielä toisen kerran ja tilata jotain muuta tai kokeilla lounaslistaa.

4 kommenttia:

 1. Puistolassa parasta ja tasalaatuisinta on minustakin Deli. Bistrossa ruoan taso vaihtelee, toden totta. Ruoat ovat olleet laadultaan välillä heikko-erinomainen. Alakerrasta olen myös kuullut sekä ylistystä että silkkaa haukkua. Harmi, ettei laatuun voi luottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli diningissa syömässä kuuden hengen seurue ja muistaakseni kaikki pitivät lähes kaikista annoksistaan (syötiin useampi ruokalaji). Ne "ei niin hyvät" annokset olivat jotain vähän erikoisempia eivätkä sopineet kyseiseen makuun. Sinällään annokset olivat varmasti kaikki hyviä, itse tykkäsin kaikista. Tästä on kyllä aikaa ja se on ainoa kerta, kun ehdin diningissa käymään. Mutta mielikuva jäi minulla erittäin positiiviseksi :)

   Bistrolle pitänee antaa toinen mahdollisuus, mutta voi pettymyksen määrää, jos silloinkin tulee valittua väärin. Olisi tietenkin suotavaa, että kaikki annokset olisivat hyviä!

   Poista
 2. Vai on Dining nykyään kiinni?! Minä kävin siellä syömässä kahdesti, ja molemmilla kerroilla ruoka oli maukasta ja taiten tehty. Muunkinlaisia arvioita olen kuullut. Bistrossa olen törmännyt samaan epätasaisuuteen kuin Hannelekin, välillä tosi hyvääkin. Epätasaisuus ravintolan annissa saa välttelemään paikkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettisivuilla luki, että auki tilauksesta eikä ruokalistojakaan enää ollut, joten ilmeisesti Dining on vähintäänkin tauolla... Joo tosiaan epätasaisuus ei ole kovin kivaa. Erityisesti silloin, kun käy harvoin ulkona syömässä!

   Poista