perjantai 2. elokuuta 2013

Makean pinkki marjapuuro



Ihan hävettää myöntää, mutta minulla on edelleen pakkasessa melkein kaksi vuotta sitten poimittuja puolukoita. Olen todella huono käyttämään niitä muuhun kuin satunnaiseen puolukkasurvokseen, hillokkeeseen tms.

Minun on jo pitkään tehnyt mieli lapsuuteni herkkua marjapuuroa (tai vispipuuroa, puolukkapuuroa, lappapuuroa...) ja vaikka puolukat ovat odotelleet pakastimen alalaatikossa, sain vasta nyt tehtyä asialle jotain. Lopputuloksena oli makean väristä marjapuuroa ja kattilallinen lapsuusmuistoja.



Marjapuuro


Survo 3dl puolukoita. Laita puolukat kattilaan ja lisää 8dl vettä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutaman minuutin ajan. Siivilöi mehu.

Laita mehu takaisin kattilaan ja lisää 1dl mannasuurimoita, 1dl sokeria ja ripaus suolaa. Keitä puuroa hiljalleen kymmenisen minuuttia ja sekoittele välillä. Anna puuron jäähtyä.

Vatkaa puuro lopuksi kuohkeaksi sähkövatkaimella (muutaman minuutin ajan). Puuron väri muuttuu tummasta pinkistä kauniiksi vaalean punaiseksi. Anna puuron viilentyä jääkaapissa ja nauti kylmän maidon kera.


4 kommenttia:

  1. au au au, ihanan näköistä vispipuuroa. Haluaisin tietty nyt hirveesti kun meiltä ei saa puolukoita (eikä kyllä varmaan edes mannasuurimoita)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä nostalgisen hyvää :) Ja todella kaunista! Onneksi siitä pussillisesta saa vielä hillittömän monta kattilallista marjapuuroa :)

      Poista
  2. Ciao, kun siskoni asui Italiassa ja itse Englannissa niin siellä sai Ikeasta puolukkahilloa tai sit voi ostaa Ocean spray karpalomehua. Mannaryynejä voi sukulainen lähettää suomesta tai sit voi etsiskellä semiolinan nimellä. terv. Elena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin, sitten vain Elisa puuron keittelyyn, jos oikein puurohammasta kolottaa :)

      Poista