tiistai 13. elokuuta 2013

Blueberry Ice Cream Sandwich



Jules Destrooper järjesti meille herkkusuille jälkiruokahaasteen yhdessä Ravintola Postresin kanssa. Haasteessa kehitetään jälkiruokaresepti, jossa hyödynnetään Jules Destrooper Butter Crisp pikkuleipiä, jotka lahjoitettiin meille haasteen toteuttamista varten. Paras jälkiruokaresepti tullaan näkemään vähintään viikon ajan Ravintola Postresin menussa ja voittaja pääsee herkuttelemaan kyseiseen ravintolaan.

Oma inspiraationi lähti liikkelle luonnollisestikin niistä kekseistä. Ja heinäkuisesta Kalifornian kierroksesta. Satuin nappaamaan siellä ruokakaupasta jäätelön, joka oli toteutettu hieman laadukkaammin kuin perinteiset ice cream sandwichit. Kekseinä oli paksut chocolate chip cookiesit ja välissä täyteläistä vaniljajäätelöä.

Miksipä ice cream sandwich ei voisi olla hienostunut jälkiruoka? Keksien rapeus ja jäätelön pehmeys täydentävät toisiaan ja marjaisat koristelut kruunaavat kokonaisuuden, joka sopii mihin vuodenaikaan tahansa :)


Blueberry Ice Cream Sandwich:

Mustikkajäätelöä
Jules Destrooper Butter Crisp -pikkuleipiä
Vadelmamelbaa
Kermavaahtoa
Pensasmustikoita



Mustikkajäätelö:

3 keltuaista
3/4 dl sokeria
2 dl kermaa
2 dl maitoa
2 dl mustikoita

Vatkaa keltuaisia muutaman minuutin ajan. Lisää sokeri ja vatkaa vielä muutama minuutti lisää. Soseuta mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Lisää kerma ja maito muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi mustikkapyre ja sekoita.

Pyöritä jäätelömassaa jäätelökoneessa ohjeen mukaisesti. Pakasta jäätelö ilmatiiviissä rasiassa. Ota jäätelö sulamaan hieman ennen tarjoilua. Pyörittele jäätelöstä pieniä palloja esim. palloraudan avulla (huuhtele kuumalla vedellä jokaisen pallon välissä kauniin lopputuloksen saamiseksi). 


Vadelmamelba:

2 dl vadelmia
2 rkl tomusokeria

Soseuta vadelmat sauvasekoittimen avulla tasaiseksi pyreeksi. Lisää tomusokeri ja sekoita muutama kierros sauvasekoittimella. Painele kastike siivilän läpi, jotta siemenet jäävät pois. Viilennä melba jääkaapissa ennen tarjoilua.



Kasaa annos: Laita lautaselle Jules Destrooper Butter Crisp -pikkuleipä ja asettele sen päälle 5-6 pientä jäätelöpalloa. Nosta toinen pikkuleipä päälle. Koristele kermavaahdolla, vadelmamelballa ja pensasmustikoilla.

20 kommenttia:

  1. Upea annos! En ole oikein jälkkäri-ihminen, mutta tätä söisin, tilaisinkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Minä tykkään jälkkäreistä, mutta jos pitää valita ottaako pääruuan lisäksi alku- vai jälkiruokaa, niin hankalaksi menee...

      Poista
  2. Onpa kaunista! Ja varmasti herkullistakin, mustikkajätskiä ja kaikkea...aah!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Jäätelökone on pyörittänyt tänä kesänä kaikenlaista jätskiä, mutta olen toistaiseksi jättänyt kaikki eksoottisemmat kokeilut sikseen ja pysytellyt pääasiassa marjaisissa mauissa :)

      Poista
  3. Kaunis annos! Minulla on omani vielä kehittelyn asteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Huomasinkin, että sinäkin olet kisassa mukana, hienoa! Jään mielenkiinnolla odottamaan :)

      Poista
    2. Auts, vähän paineita, mutta on minulla joku ideantapainen :D

      Poista
    3. Mä oon ihan varma, että sieltä tulee joku huippujälkiruoka :)

      Poista
    4. Hih, aattelit sitten vielä vähän lisätä paineita? :D :D

      Poista
    5. Heh, juu pelaan kieroa peliä ;)

      Poista
  4. Kauniin näköinen annos, ilahtuisin, jos jälkkäri näyttäisi tältä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ja minä olen niin ilahtunut näistä kehuista :)

      Poista
  5. Wow ja nam! Tätä söisin ja tälle soisin voiton tuossa kisassa. Todella hyvän näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Värit on ainakin tässä jälkkärissä kohdillaan :)

      Poista
  6. Herkullinen annos ja varsinkin värit tosi upeat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Mustikasta saa ihanan tumman värin jätskiin :)

      Poista
  7. Jos tarvitaan koemaistajaa jossain vaiheessa, täällä ilmottautuu yksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, pitää pitää mielessä ;)

      Poista
  8. oi nam! täydellisen näköistä :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Se oli kyllä todella hyvää!

      Poista