tiistai 27. elokuuta 2013

Appelsiinijäätelö aikuiseen makuun


Olen päässyt jäätelökokeiluissani alkoholiasteelle. Pieni luraus likööriä tuo sekä kivaa sivumakua että pehmentää jäätelöä. Ostin pullon Cointreauta Fazerina-tiramisua varten, mutta appelsiinilikööriä tulee varmasti käytettyä moneen muuhunkin tarkoitukseen. Alkaen tästä jäätelöstä, josta tuli niin hyvää! Maistui erityisesti ranskalaisen suklaakakun ja tuoreiden puutarhavadelmien kera.

Appelsiinihillo: Raasta kahden hyvin pestyn luomuappelsiinin kuori ja purista mehu. Laita kuoriraaste ja mehu kattilaan ja lisää n. 3/4dl hillosokeria. Keittele kasaan noin 5min ja anna jäähtyä.

Jäätelö: Vatkaa kolmea keltuaista muutama minuutti. Lisää 0,5dl sokeria ja jatka vatkaamista vielä muutama minuutti lisää. Sekoita joukkoon 2dl kermaa, 2dl maitoa ja 1rkl Cointreauta. Kaada mukaan jäähtynyt appelsiinihillo ja sekoita hyvin. Halutessasi voit käyttää elintarvikeväriä, jos haluat jäätelöstä oranssia (käytin siis keltaista ja punaista nestemäistä väriä).

Kaada jäätelömassa jäätelökoneeseen ja pyöritä koneen ohjeen mukaisesti. Pakasta ilmatiiviissä rasiassa ja ota sulamaan hetki ennen tarjoilua. Pyörittele esim. palloraudalla pieniä jäätelöpalloja.


2 kommenttia: